fredag 16 maj 2014

Flyttfredag

Old books in a Czech castle. (Maurizio Abbate/Creative Commons License)

Ja, inte på mig men på mina böcker. Idag har en stor hög med böcker fått åka iväg till jobbet, troligtvis får en stor hög följa med hem också. Och troligtvis en hel del av mina egna.;) Jag är inte negativ, jag är bara vis av alla bokbloggarträffar då vi försökt kränga böcker på varandra för att få plats i hyllan där hemma men eftersom alla har platsbrist så kämpar vi emot med Luthersk diciplin.

Nu är det i och för sig inte riktigt samma sak på jobbet, men där är å andra sidan läsfrekvensen inte riktigt lika hög som i bokbloggarmaffian.

Helgen i övrigt är mest ett himla roddande. Maken ska med tåget i eftermiddag och jag måste hem och ta över barnlekandet. Sedan är det ett himla meckande i helgen för att hinna med vad som ska hinnas innan nästa vecka kommer. Jag har bokat in 20 bokprat på jobbet innan sommarlovet, men inser att jag eventuellt får ställa in några av dem pga tidsbrist. Det blir bara fler och fler som vill hinna få in lite boktips inför sommarläsningen nu på slutet. Roligt, men ansträngande. Men roligt. Men ansträngande.

Förhoppningsvis kommer jag att hinna läsa lite till dem i helgen också, även om vi mestadels förstås kommer sova och leka med klossar. Gud, sova…


Vad hittar ni på? Byter ni böcker? Får ni sova ut? Tittar ni på gulliga djur eller bakar bröd? Vilket vi förhoppningsvis kommer att hinna, och barnmat för den kommande veckan..

5 kommentarer:

Carolina sa...

Jag gör precis som du. Kånkar bokhögar hit och dit. Har vet-inte-nu-hur-många bokprat inbokade före sommaren (men alla barn mellan 7 och 13 i alla fall). Och håller så väldigt helhjärtat med dig i det där: Väldigt roligt. Men ansträngande. Fast roligt. Men ansträngande. etc etc etc :)

Bokomaten.. sa...

Jag tycker att roddandet med ATT FÅ IHOP tillräckligt med böcker är svårast... Nu har jag NOG tillräckligt till alla om jag pratar om den här boken i båda dessa klasserna... och så tar den slut...

Jenny B sa...

Vi har en hörna på jobbet där man kan få lämna och hämta böcker. Folk verkar mer lämna än hämta - men min pojkvän hade tur, för när han kom och hälsade på mig hittade han en Terry Pratchett-bok han lånat ut och förlorat!

I helgen kommer jag att gå ut på fin restaurang, höra Donna Tartt intervjuas och däremellan hinna läsa en massa, hoppas jag.

Trevlig helg!

Ylva sa...

Jag fick en 40-årspresent i form av en hemlig resa till Helsingborg med fyra kompisar. Ebbas fik, treårsfest på bryggeriet, god mat på Brooklyn och mys i parken vid Kärnan. Inget bokbyte i Ljungby.

Ylva sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.