onsdag 23 april 2014

Peka – Lyssna – Kuckeliku?

Den tveklöst mest ”lästa” boken där hemma heter Musik och är en peka-lyssna bok. Dvs en pekbok som man bokstavligt pekar i på rätt lilla knapp och så kommer det ljud som illustrerar bilden på uppslaget. Detta är en hel serie med böcker som heter ”Nyfikna öron” och som bl a innehåller husdjur, fordon och fåglar. Den med musik har vi lyssnat/läst på säkert 100 gånger, minst. Den funkar inte bara som bok utan även som leksak då pocketen ofta letar reda på den själv och sitter och trycker och lyssnar och skakar loss. Nu har det kommit två nya böcker i serien som är precis lika uppskattade de! Även om jag personligen tycker att den med musik definitivt är bäst, fortfarande.

På Zoo och På gården visar på varje uppslag upp ett nytt litet djur som låter på sitt alldeles speciella lilla sätt. I Zoo-boken är det definitivt krokodilen som är mest populär men för att göra mamma lite extra stolt så verkar den verkliga favoriten vara påfågeln som tydligen bor på gården. Överhuvudtaget är det väldigt fågel-koncentrerat på den där gården med hönor och kalkoner osv… Att ljuden kanske inte är helt hundra alltid gör ingenting. Han behöver ju inte lära sig att känna igen precis hur en krokodil låter, det räcker med att han har roligt och lär sig att den i alla fall inte låter som en kalkon.

Favoriten är fortfarande Musik-boken eftersom den inte bara gör ljud, den gör MUSIK som man kan gunga och göra rörelser till, men ljudböcker överhuvudtaget har visat sig vara enormt poppis. Och han är inte ensam. Två av bästa vännerna som är lite äldre älskar också sina peka-lyssna böcker och lär sig snabbt var knapparna i boken sitter.


Stor tumme upp med andra ord!

3 kommentarer:

mormor Hanneles bokparadis sa...

Tack för tipset!

Bokomaten sa...

Så lite så!=)

Mrs E sa...

Musikboken är favoriten här med - zoo-boken har vi på norska (fyndade den för en tia på Erikshjälpen). Extra kul när barnen blir så stora så de klarar att trycka själva - eller hur?