tisdag 1 april 2014

April april

April april : bus och andra luringar (inbunden)-bus och andra luringar av Sanna Pedersen

Förra året hade jag ett April-skämt här på bloggen som tyvärr slog lite bakut. Jag lurades att JK Rowling skulle komma med prequals till Harry Potter-serien, vilken många trodde fullt på och en del blev ganska ledsna över när det förstod att det var lur. Därför blir det inget aprilskämt här i år, men jag kan ju passa på att skriva om en helt ny bok som handlar om just 1 april!

Det är en väldigt lättläst liten bok det här med tips på bus och skämt men också en hel del fakta om Första April i historien. Varför säger man ”att narra” t ex? Och är det någon som kommer ihåg strumpan på TV:n för att få färg-TV? Fakta-sidorna gillar jag bäst och bilderna är verkligen passande. Tipsen på bus är jag mindre förtjust i……… Tänker med andra ord se till att den här boken inte finns hemma när pocketen blir gammal nog att läsa själv. Karamellfärg i mjölken i all ära, men ketchup i läsken? Plastfilm på toastolen? Balonger i frukostbrödet? Fast det sista tyckte jag i och för sig var ganska finurligt även om man kanske inte skulle uppskatta det klockan 6 på morgonen…


Hur som helst en rolig faktabok för de yngsta som nog kan locka till läsning bara för att den kommer med så ”bra” tips… Jag tycker själv att 1:a april kan vara roligt men håller mig som sagt ifrån busen i år..

3 kommentarer:

Jenny B sa...

Det låter som en rolig men farlig bok! Smart att hålla den undan från pocketen tills vidare. ;)

Ha en fin dag! Här har vi riktigt aprilväder med solstrålar och snöflingor om vartannat.

Bokomaten.. sa...

Åh, vad härligt det låter! Så länge det är soligt så får det gärna komma en snöflinga eller två. Här har jag inte någon aning mo vad det är för väder. Ser knappt dagsljuset innan det mörknar igen och man får gå hem, fortfarande.:)

Feeejay sa...

OJ, missade nog det aprilskämtet. Alltid klurigt med vilken nivå man ska lägga sånt på. :) Men jag hade nog skrattat gott ;)