onsdag 11 december 2013

På dejt med ett gäng boknördar

I söndags hade vi minsann lite bloggträff här nere i den stormiga och blöta södern. Lite hastigt och lustigt och halvorganiserat så bestämde vi några stycken på twitter på facebook för att en fika på Patisseriet i Lund kunde vara trevligt så här innan jul. Vi som träffades var Västmanländskans bokblogg, Bloggbohemen som kom ända från Växjö, The Book Pond, Boktimmen, Flickan och böckerna, Bokdetektiven och jag. Jag var tyvärr tvungen att bryta upp lite tidigare än jag hade velat pga akut inköp av dusch, men vi hann minsan avhandla en hel del under den 1,5 timme jag var med. Inklusive bokbyte som synes.


Jag hade med mig en försvarlig hög och norpade åt mig någon titel också men tursamt nog så blev ryggsäcken lättare på vägen därifrån! Jag gick alltså på minus! Heja heja! Behöver nämligen verkligen rensa... Fick dock med mig Lev Grossmans Magikerna som jag velat läsa ganska länge. Dessutom fick jag den i Excess-format så den tar ingen plats alls. Svårigheten är väl snarare att hitta den när man vill ha den..;) Dessutom fick jag med mig Djävulen hjälpte mig av Caroline Eriksson som jag blev mycket nyfiken på. En skånsk rysardeckare vad det verkar. En Sophie Kinsella som jag i ett svagt ögonblick plockade på mig med tanken att jag ju gillar en chick-litt då och då fick också följa med hem. Just den här känner jag mig lite skeptisk mot nu när jag kommit hem dock...

Så vad pratade vi om? Ja, väldigt lite om böcker men ganska mycket om trädgårdsskötsel och stormen Sven, förstås. En del om förlagsutbildningen, jobb och skrivande. Ganska många av oss när ingen som helst dröm om att skriva något själv tydligen. Kanske lite förvånande men också tur. Finns ju så enormt mycket böcker redan som vi kom fram till...;) Väldigt trevligt måste jag dock säga att det var. Speciellt kul att få träffa Bokdetektiven som jag bara som hastigast sött ihop med på bokmässan, och bloggbohemen som jag aldrig träffat tidigare men hoppas få tillfälle att fika med igen!

10 kommentarer:

Ylva sa...

Det låter verkligen jättetrevligt! Nu blev jag nyfiken på vem Bloggbohemen kan vara eftersom jag känner ganska många bokvänner i Växjö.

bokomaten sa...

Ja, det är möjligt att du vet vem hon är Ylva, men det var hennes allra första bloggträff! Vi kände oss mycket hedrade.:)

Joanna Halvardsson sa...

missa inte dagens lucka i julkalenden!
I lucka 11 finns ljudboken Henning Mankell-Handen från Story side.
http://www.domkallarmighannes.com/2013/12/julkalender-lucka-11.html

ida sa...

Vad otroligt trevligt det låter! Jag har också pratat med folk om det där med att faktiskt inte vilja skriva trots att böcker är mitt största intresse, många verkar förutsätta att höjden vore att skriva själv men jag vill ju bara ha andras berättelser, mina egna har jag ju redan!

ida sa...

Vad otroligt trevligt det låter! Jag har också pratat med folk om det där med att faktiskt inte vilja skriva trots att böcker är mitt största intresse, många verkar förutsätta att höjden vore att skriva själv men jag vill ju bara ha andras berättelser, mina egna har jag ju redan!

Monika sa...

Vad synd att jag missade detta, det hade varit kul. Jag har ju varken Twitter eller Facebook... ;)

Bokomaten.. sa...

Åh, Monika, det är lite godtyckligt vilka man frågar ibland. De som råkar se just då. Vi får försöka ha en stor organiserad bloggträff någon gång också. Då alla som kan kan komma.=)

Ida, jag det, folk verkar förutsätta att man själv vill producera bara för att man läser? Men hur skulle det se ut! Om alla som läste också gav ut böcker! Marknaden skulle ju svämma över!=)

bloggbohemen sa...

Det var verkligen en trevlig fikastund! Hoppas vi ses snart igen!

Det mörka tornet sa...

Så mysigt det låter!! Önskar man bodde lite längre ner i Sverige. :-)

Lena sa...

Oj, det låter trevligt!!