torsdag 3 oktober 2013

Samlade mässintryck och lovebombing

Ett litet tag till ska jag dra ut på bokmässan. Riktigt än är jag inte beredd att släppa alla upplevelser. Jag vill skriva ner mina intryck innan jag går vidare.

Bok & BibliotekKnappt fyra dagar stannade jag. Jag säger knappt eftersom vi körde upp  tidigt på torsdagen och jag åkte hem på söndag eftermiddag, som så många andra. Tveklöst roligast, som vanligt, var att träffa så många människor som jag känner i andra sammanhang. Jag är inte någon proffsminglare, jag kan till och med känna mig lite obekväm i en del sociala sammanhang, men med Bokbiten, Ord och inga visor, Bokbabbel, The Book Pond, Calliope Books (som jag saknar så här hemma), Boktimmen m fl så är det nästan omöjligt att känna sig fel. Jag kan inte minnas när jag skrattade så mycket senast som jag gjorde med detta gäng på Park i lördags och på restaurang dessförinnan. Helt seriöst, ni borde starta humorprogram!

Andra människor som det var himla roligt att träffa igen men som jag tyvärr fick prata alldeles för lite med var bl a Lyrans noblesser, Linda O, Marias Bokliv, Mrs E, Och dagarna går, Fru E, Bibliotekskatten och Hermia som fick pris som årets bibliotekarie! Jag tror inte folk förstår riktigt hur stort det är om man inte arbetar som bibliotekarie själv Så himla roligt! Säkert har jag glömt nämna någon här nu, men det är verkligen inte avsiktligt i så fall! 

På torsdag eftermiddag var det barnboksmingel och på fredag eftermiddag vart det allmänt bloggmingel. Förutom ovanstående gäng så träffade jag ett stort antal "nya" bekantskaper. Nya i den mån att jag förstås träffat flera av dem på nätet, men inte IRL. Prickiga Paula och Västmanländskan och Boktjuven var de jag pratade mest med på torsdagen och definitivt hoppas få träffa nästa år igen! Om inte förr! Extra roligt var det att träffa twitterkungen Marcus på fredagen och även Ordförrådets bokblogg, Bokdetektiven, Feministbiblioteket och Feelgoodbibliotekarien var det roligt att få ett ansikte på. Det är verkligen så himla trevligt med människor som man inte alls känner och som kan göra en lite blyg så där i stora sammanhang, men som är så avslappnat och genuint trevliga att man bara inte KAN känna sig obekväm. Dessutom har jag fått en hög med nya bloggar att följa! Ska bara bli bättre på att kommentera också, men ev får det vänta tills pocketen är lite äldre..

Andra som jag stötte ihop med med inte mer än så tyvärr var Arina (fast lite fick vi prata!), Petra Jankov Picha och Ann-Sofie Lindholm på Breakfast Bookclub och Bokmania! Kanske blir det mer nästa år istället.

Seminarierna då? Och montrarna? Ja, de är ju sekundära i sammanhanget, men visst hann vi med lite sådana också. Speciellt roligt var det att gå på miniseminariet om Steampunk som Karin Tidbeck och Nene Ormes höll i. Allas vår Dark Places -Helena höll ju också i ett seminarium som vi var en diger skara som satt bänkade på. Vampyren i litteraturen! Med Caroline L Jensen och Hannele Mikaela Taivassalo. Nördigt och kul, som sig bör. Överhuvudtaget så var det de nördiga seminarierna som gav mest. De som inte underskattade sin publik utan kallt räknade med att de var var där var det för att de var intresserade. Som Mattias Boströms seminarium om Sherlock Holmes på söndagen. GUD, vad jag kan relatera till att han står med sin 4-månaders-flicka vid skötbordet och säger "Hooooolmeeees säg Hooolmeees". Fast i mitt fall är det "mamma" och "kisse", t ex. 

Ja, det var min lilla mässrapport. Ev kommer det fler om jag bara kan få ihop tiden. Bara detta inlägg har tagit tre dagar, hehe, med en lillkille hängande i hasorna.:) Den lille älsklingen verkar än så länge väldigt nöjd med sin bokskörd från mässan dock och det är ju ändå viktigast. Vi har läst (tuggat på) Känslornas pekbok säkert 10 gånger redan.. Vill man ha mer mässrapport så har jag lagt upp massor med bilder på instagram under instagram.com/bokomaten så surfa in och kika! Kan inte lova att det kommer att komma upp mycket mer bilder här.:)

6 kommentarer:

Hermia sa...

Tack! Det var så roligt att träffa dig igen också, även om det blev alldeles för kort. Kändes som jag hade huvudet i det blå när jag besökte minglet :)

Feeejay sa...

Det var superkul!! =)

Tantaugusta sa...

Låter himla trevligt!

Bokbabbel sa...

Det var ju faktiskt så himla roligt och trevligt! Lite svårt att förklara för vänner och bekanta hur fantastiskt det är att få hänga med sina internetvänner, men ni förstår ju :)

Nene & Karin är så inspirerande, lyssnade på dem förra året också, då talade de om urban fantasy, sprutade ur sig info och tips i samma takt! :D

Bokdetektiven sa...

Supertrevligt att träffa dig också! Lyssnade också på Boström, visste du att han jobbat som stå-upp-komiker? Blev inte överraskad när jag hörde det, även om det var lite udda för en förläggare/författare! /Kriss på Bokdetektiven och Deckarhuset

Bokomaten sa...

Bokdetektiven, det visste jag faktiskt! Och spelar wordfeud och jobbar på Pirat. Han är en hejare på sociala medier..:)

Hermia, Det förstår jag. Fattar du att peter Englund bara två veckor senare står där på trappan och berättar vem som årets nobelpris!? svindlande! (Ps, du frågade inte, va?;)

Bokbabbel, jag skulle lyssnat på det seminariet också förra året men fastnade i allmänt mässkaos... Det är låångt mellan vissa salar...

Feeejay, visst var det?:)

Tantaugusta: japp! det var det!