fredag 11 oktober 2013

Festlig fredag


God förmiddag där ute i det snorkalla och blöta boklandet. Jag är djupt tacksam över att inte behöva gå ut nu men mindre tacksam över det skrikande troll som står bredvid mig.. MEN, hade jag jobbat så hade jag gått upp ytterligare två timmar tidigare än imorse, minst, så väger man det mot att få pussa en dregglande gnällmaskin så är jag djupt tacksam igen...:) Jag lyckades faktiskt få lite lästid igår så några noveller av Munro blev det ändå och förhoppningsvis fortsätter helgen i samma tecken. Planen är också kammarkonsert med musik från mellankrigstiden, renovering och kanske lite tid i kolonistugan om det blir något över. Och sova, förstås. Lustigt, när jag tittar tillbaka på gamla fredagsinlägg handlar de allt som oftast om sömn, men orsakerna har varierat genom åren. Nu behöver jag i alla fall inte vara så alert om dagarna. Tänk om jag redan hade dags första möte avklarat.. Jösses... Vad hittar ni på? Förbereder er för Jane Austen-live? Loppis? Kämpar med barnmatsmatande? Ser ni också fram emot att få sova i helgen?

Uppdatering: Bestämt mig för att trots alla makter och gå på konstmuseum! Det blir tredje försöket den här veckan, men någon gång ska det väl gå! Vad gör ni? Fredagsfikar?

10 kommentarer:

Ylva sa...

Ikväll konsert med Tall dark strangers, imorgon konsert med Maia Hirasawa och på söndag filmen vi är bäst. Någon ska vara kulturell också...

Bokomaten.. sa...

Åh, Maia Hirasawa! Men jösses, vad roligt! Mycket trevlig helg låter det som! Här har det redan hunnit vara kulturellt då vi är nyss hemkomna från konstutställning.:)

Mrs E sa...

Ikväll ska jag träffa Bokbubblarna och se Doktor Glas på Stadsteatern. Imorgon ska det renoveras så jag kommer leka med B, läsa Bridget Jones, försöka få gjort nästa uppgift i kursen jag läser och på söndag blir det babysim.

Hoppas du får en skön helg!

Jenny B sa...

Vilka härliga kulturplaner folk har för helgen! Hoppas att det lilla dreglande trollet samarbetar. :)

Ja, ikväll skall vi dansa Contry Dances igen, och på söndag har jag en kammarmusikkonsert att gå på. Däremellan brödbak, träning och hetsläsning av Jo Waltons Among Others, eftersom hon kommer till fantasy- och sf-mässan jag skall besöka nästa helg!

Hermia sa...

Ja, snart är det faktiskt dags för fredagsfika här hemma. Det är en ledig fredag inför en helg som ska tillbringas på jobbet. Är fortfarande lite darrig efter att under min lugna promenad på cykelvägen i området där jag bor ha blivit omsprungen av en stor och två mindre älgar.
På ena sidan av datorn ligger en utläst bok, på den andra en oläst av Munro. Läslivet är gott! :)

Ha en skön helg med lilltroll och kammarmusik!

Bokomaten sa...

Ja, herregud så kulturella alla är! vad roligt! teater! Och bridget, Mrs E!:) måste läsa den så fort jag hara kan! Och, HERMIA!! ÄLG! Jag hade nog blivit lite rädd, faktiskt. Eller jag vet inte, men himla gulligt också på något vis!:)

Jenny, önskar lite jag skulle på den mässan också, men tror du kommer uppskatta den mer än jag!:)

Tantaugusta sa...

Jodå, jag hade föberett mig för sovmorgon. Och vad händer? Vaknar halv sex... Blir så trött. Annars i helgen är det uppgradering av trollens höstgarderober och höstrensning i trädgården som gäller.

bokomaten sa...

Samma här, fast du slår mig med hästlängder. Tyckte sju var tidigt nog.. Rensning och påfyllning låter väl hur trevligt som helst, förutsatt att vädret håller. Är ngt visst med att rafsa löv o plocka äppelskrutt ändå.:)

Jessica (ord och inga visor) sa...

Ser fram emot att höra vad du tycker om Kärlek, vänskap, hat sedan. Jag läste den för några år sedan och har för mig att jag verkligen gillade den!

Bokomaten sa...

Jag är nästan färdig och tycker jättemycket om den! så glad att jag har mer av Munro stående i hyllan.