torsdag 17 oktober 2013

Dadda hälsar på

Dadda hälsar påOm ni har en liten kotte där hemma och har missat Babblarna så kan jag meddela att det finns på tuben så man kan titta på dem där med sin pocket. Än så länge förstår inte lillkillen här särskilt mycket misstänker jag, men han sitter fascinerat och tittar på! Tanken bakom babblarna är att de ska hjälpa barnet med sin språkutveckling både i melodi och struktur. På bokmässan fick vi med oss "Dadda hälsar på" hem från Hatten förlag och historien om hur Dadda knackar på de olika kompisarnas dörr och får träffa Doddo, Diddi och de andra finns även på babblarnas hemsida babblarna.se. Där kan man knacka på virtuellt hemma hos kompisarna och få höra Babba säga sitt namn osv.

Dadda hälsar på är enormt pedagogisk och jag tror dessutom att den skulle funka fint som lästräning. Stora, tydliga bokstäver fast i gemener, Upprepningssaga och enkla ljud. Perfekt. Än så länge visar pocketen mest intresse för att riva sönder boken, men vi har varvat läsning med att knacka på datorn så kanske att det släpper snart. Så lämge han tycker det är roligt kör vi på i alla fall. 

Har ni hört talas om Babblarna? Vad tycker ni? Gillar era kottar konceptet? 

5 kommentarer:

Karin sa...

Alfred äääälskar Babblarna och att digga till deras videos (en halv skärm Babblarna och man kan lugnt sitta och surfa på den andra skärmen). Har inte tänkt på att de hade en hemsida, vilket bra tips :) .
Trevlig helg!

Ylva sa...

Har inga små barn i min närhet men tycker det ser ut att vara en söt bok. Du brukar ha fredagsfråga ju så nu svarar jag helt oombedd. Idag är det förlovningsdag, imorgon årets första julmarknad(!), på söndag Aladdin som musikteater. Och så ska vi elstängsla fårhagen för att försöka hålla vargen borta.

Bokomaten.. sa...

Åh, men FF är på g, bara bebis i vägen som kräver uppmärksamhet!! förlovningsdag är ju bösta sortens fredag!!

Bokomaten.. sa...

Och jarin, visst är det praktiskt ibland att kunna sätta på något som man dessutom inte tycker är förfärligt.:)

Mrs E sa...

Tack för tipset, aldrig hört talas om.