fredag 13 september 2013

JK Rowling skriver filmmanus till en spin-off på Harry Potter

J. K. Rowling 2010.jpg

Ja, precis så är det alltså. Igår nåddes vi av nyheten att Rowling ska skriva filmmanus till en serie filmer i samarbete med Warner Brothers. Första filmen ska heta "Fantastic Beasts And Where To Find Them" och är baserad på boken med samma namn. En av läroböckerna på Hogwarts. Ska bli spännande att se hur de tar en "Fakta-bok" och gör om den till film. Historien ska dock handla främst om författaren till "Fantastic Beasts And Where To Find Them", Newt Scamander och utspela sig i New York, 70 år innan Harry Potter.

Vad tror vi? Hit eller miss? Flipp eller flopp? Jag hoppas SÅÅÅÅ på flipp naturligtvis, av så många anledningar. Framför allt hoppas jag att detta förlänger Harry Potters livslängd lite. Dvs att böckerna om Hogwarts inte faller i glömska och står dammiga och olästa på bibloteket när nästa generation börjar leta i hyllorna.

3 kommentarer:

Lena sa...

Låter spännande!

Kim af Trägårdh sa...

För inte så länge sedan läste jag en fantastisk bok!! How to exterminate stupidity heter den. Den påpekar den officiella pessimismens logiska självmotsägelser, räknar upp moderna upptäckter, och bevisar faktiskt att det finns hopp, både om att bli smart och stoppa miljöförstöringen, och om att programmera om sin egen kropp för att anpassa sig till den miljöförstöring som ändå skett innan den stoppas. Det är helt enkelt en sådan jättebra vetenskaplig optimistisk bok som kan få folk att omedelbart sluta försöka ta livet av sig och istället glatt börja fira de vetenskapliga framstegen! Dessutom kostar den bara 149 kronor att beställa från http://litenupplaga.se/1198 och enligt rykten på Pure science Wiki kommer den att säljas ännu billigare på Bokmässan i Göteborg 26 till 29 September, där det dessutom sägs gå att få boken signerad av författaren efter hans tal 14.15 till 14.25 på lördag 28 september!

Tantaugusta sa...

Tror inte vi behöver vara oroliga för att HO glöms bort. Nästa generation är redan frälsta, iaf min äldsta. Men jag håller med dig, kan de bevara HP-känslan så är ingen mer nöjd än jag.