onsdag 11 september 2013

Hotelldeckare och Screwball-komedi i ett

The Case Of The Murdered Muckraker (Daisy Dalrymple, #10)
The case of the murdered muckraker av Carola Dunn

Ja, men heja, heja Carola Dunn! Redan med förra boken om Daisy Dalrymple, eller förlåt, Daisy Fletcher som numera heter då hon äntligen gift sig med Alec Fletcher på Scotland Yard, så tog Dunn ett kliv uppåt på spänningsstegen igen. Även denna tionde bok i ordningen håller fanan högt i cozy crime-genren! Det är en enkel men väl genomtänkt historia som utspelar sig till stor del i NY och till stor del i luften..

The Case of the Murdered Muckraker (Daisy Dalrymple, #10)Daisy och Alec har nu kommit i land i Amerika. Alec är i Washinton och möter med en ung J Edgar Hoover som behöver tips och hjälp med att utforma en säkerhetspolis och Daisy är i New York för att möta med sin chefredaktör på tidningen Abroad. Naturligtvis hinner det inte gå många sidor innan Daisy åter igen snubblar in i en mordhistoria och den lokala polisen kopplas in. En polis som inte alls lika strikt följer lagen och heller inte är lika förstående för Daisys fallenhet för att lösa mord... En man trillar ner i ett hiss-schakt på hotellet där Daisy bor och det visar sig naturligtvis att han blivit skjuten. Och att Daisy bevittnat hela affären. På hotellt bor ett antal journalister, författare och en man som visar sig vara federal agent med uppdrag att övervaka Daisy så att hon inte ställer till med problem och trillar över fler mord här på andra sidan sundet.. Ett jobb han inte lyckades helt med, va?

The Case of the Murdered Muckraker (Daisy Dalrymple, #10)
Utan Alec får Daisy mer problem, men bestämmer sig också för att se till att lösa historien själv för att visa att hon minsann kan och inte bara är till besvär. Och nog verkar hon vara en av få kompetenta på plats alltid. Tillsammans med en numera pensionerad kvinnlig kriminalreporter och hisspojken Kevin så undersöker de allt och alla de kan komma över och politiska skandaler, fala damer, pengar och litterära skandaler lurar i hörnen på hotellet. Spännande och dessutom ganska actionfyllt blir det emellanåt. Och väldigt mycket tidsanda. Jag tänker på gamla "Screwball-komedier" med Katherine Hepburn och Cary Grant. Det håller ett väldigt tempo som jag inte tycker man stött på tidigare i serien men som inte alls är dåligt. 

Det första omslaget är det jag har och är också det jag tycker är definitivt snyggast, men som vanligt har den här boken kommit i flera olika upplagor. Vilket tycker ni är snyygast?

Inga kommentarer: