måndag 26 augusti 2013

Insurgent av Veronica Roth

InsurgentHerre jösses! Insurgent är fortsättningen på Divergent, Veronica Roths första del i den här trilogin. Divergent tog mig verkligen på sängen. Jag förväntade mig en lite sämre kopia av Hungerspelen och fick något helt annat. Samma genre, absolut, men absolut inte dåligt utan med ett driv i berättelsen som gör det omöjligt att lägga boken ifrån sig. Och Insurgent är inte sämre! Det gör fysiskt ont i kroppen när jag måste sluta läsa för att bebisen ropar eller något annat i vardagen kallar på uppmärksamhet. Det - är - SÅ - spännande!!! Jag längtar efter den avslutande delen, som då inte ska komma ut förrän NÄSTA ÅR!! Galet! 

I den här delen så är kriget mellan falangerna nästan ett faktum. Diskussionerna går bland De tappra och De falanglösa om man ska storma De lärdas område och vad man ska göra med informationen de har. De tänker dock inte lägga sig frivilligt. Och vad är det för information som så många verkar villiga att dö för?

Divergent ska visst filmatiseras den också, precis som Hungerspelen, och premiären är planerad till nästa år. Shailene Woodley ska spela Tris och Kate Winslet ska spela Jeanine, ledare för De lärda.

Inga kommentarer: