fredag 16 augusti 2013

Festlig fredag


Ja, här är sömnbristen total kan jag tala om. Inte har det lästs särskilt mycket och inte är det mycket hjärnan orkar ta in. Detta trots att det är Bokomakens sista semesterdag. Regnet avlöses av moln och vinden viner utanför fönstret. Dagarna och kvällarna och nätterna tycks försvinna lite i ett moln av sömnrutiner, men just nu sussar i alla fall pocketen sött och jag har lite datortid medan maken är i kolonistugan och fixar. Visst har vi hittat på en del här i veckan ändå, utflykter och städning. Ikea-besök och besök på jobbet. Inte har det blivit särskilt mycket läst dock. Detta trots att jag börjat på något av det mest spännande jag läst på länge, nämligen fortsättningen på Divergent! Insurgent har minst lika mycket driv och det gör ont att lägga den ifrån sig!

Helgen har en del planer framför sig. Födelsedagsfirande, fixande och trixande. Det är sorgligt att semestern nästan är slut, även om föräldraledigheten fortsätter för mig. Vad hittar ni på? Sovmorgnar? Party, party? Jobb? Läsmaraton och bokmässeplaneringar? Do tell!

7 kommentarer:

Feeejay sa...

Är hemma med förkylning och läser, har inte ens börjat planera vilka seminarier jag ska gå på. Är det ok om jag bara copypaste:ar din lördags-seminarie-lista? ;)

Bokomaten.. sa...

Med tanke på att min lördagsseminarielista kommer attvvara copy/pastead från calliope books så absolut!;) Krya på dig och ha en skön läshelg!

Jenny B sa...

Hej! Fantastiskt att du hinner få litet datortid i alla fall mitt i allt surr. :) Hoppas att du får mer lästid också!

Jag hoppas på någorlunda bra väder för utomhusbio ikväll, och gärna på söndag också. Imorgon skall jag på fest med gamla goda vänner, hurra!

Och idag skall jag till bibblan och hämta två böcker jag reserverat (och lämna två andra). Den ena är en novellsamling av Lavie Tidhar, den andra är en bok av NoViolet Bulawayo som blivit långlistad till Bookerpriset. Jag längtar efter att få börja läsa!

Bokomaten.. sa...

Åh, utomhusbio som är så mysigt! Hoppas verkligen på bra väder!! önskar även dig lite lästid då, Jenny! Ska få en stund med Roth här nu.:)

Martin J Sällberg sa...

Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

http://purescience.wikia.com

Mrs E sa...

Jag ska sova efter att ha lämnat föräldraledigheten och nu jobbat i tre dagar. Helt slut... Helgen ska användas för att läsa, sy upp jeans, avvänja dottern från nattamning, sova och så börjar nästa kurs i simskolan för Lill-Grefvinnan. Hoppas du får läsa och sova lite i helgen.

Mrs Book Pond sa...

Har släktträff eller rättare sagt har haft släktträff och äntligen kan jag efter tredje helgen i rad av övernattande gäster ägna mig åt böcker och bloggar i stället för handling, städning, matlagning och socialisering.. ;)