måndag 29 juli 2013

Min pyttelilla minibror

Min pyttelilla minibror (inbunden)Min pyttelilla minibror, första boken om Alva och NIls av Linn Utbult & Maria Söderberg
 
Den här lilla boken kom ut i slutet av april och jag vet faktiskt en liten en som skulle kunna tänkas uppskatta den här lite extra. Den handlar nämligen om Alva som inte är helt glad över att få en lillebror.. Plötsligt ska HAN ha all uppmärksamhet. Och inte nog med det, han är dessutom väldigt speciell och får ligga i en speciell säng på sjukhuset som kallas kuvös och få en massa blodkroppar för att han är så liten. Brorsan Nils är nämligen prematur, dvs för tidigt född, och är bara så liten så liten så han knappt finns alls.
 
För bara någon månad sedan träffade jag en kvinna som fått ett litet barn som bara vägde 900 gram. Tror det var i v 26. Fattar ni? Tänk att barnet kommer innan det ens knappt börjat synas på magen och man blivit tjock?? Det skulle vara som att jag skulle poppat ut min lille under bokmässan förra året! Då var jag definitivt inte beredd, och man kan ju förstå att som storasyskon är man det inte direkt heller. Man har ju inte ens hunnit se mamma bli stor och rund. Det kanske bara putar lite och mamma och pappa kanske bara precis har berättat att det ska komma en till.
 
Nå, hur som helst, bra att det finns sådana här böcker då, som berättar om hur det kan vara. Att det kanske inte bara är roligt, men att det kan vara rätt spännande med en liten en också. Det här ska bli första boken i en serie som sagt, så alla Alvor där ute kan se fram emot fler böcker om små yttepyttebröder.

Inga kommentarer: