onsdag 10 juli 2013

Förgiftade äpplens klubb av Lily Archer

Förgiftade äpplens klubb (pocket)Jag blev ju lite sugen på något chick-litt-aktigt förra veckan och hittade faktiskt i slutändan något helt annat, utanför högen. Chick-litt för tonåringar skulle man kunna säga. Kom nämligen på att jag hade den här i recex-hyllan, vilket passade perfekt. Jag var faktiskt lite sugen på att läsa den här när den kom för flera år sedan. När den damp ner i brevlådan nu så blev jag därför ganska så förvånad eftersom jag vet att det var ett bra tag sedan den kom ut. Först nu i pocket dock.
 
Att jag ville läsa den från början handlar nog om att jag trodde att det var lite av en teen witch-bok med tanke på titeln. Här finns inte ett magiskt finger med i spelet dock, förgiftade äpplens klubb anspelar istället på att bokens tre huvudpersoner alla har stymmödrar. Och inte den snälla goda sorten direkt.
 
Jag gillar det här. Det är snabbt, rappt och underhållande och lite internatskoleromantik (ja, tack!) på det. Tre tjejer från helt olika områden i USA (Californien, NY och New England, tro jag det är, kunde de välja tre mer läsarvänlioga ställen?) hamnar på samma skola då deras pappors otrevliga nya fruar lyckats övertala sina män att skicka barnen på internat för att få bort dem. Efter ett antal bitchiga high school-turer och blir de tre vänner och konspirerar för hur de ska hämnas på styvmorsorna. Där har du handlingen i ett nötskal, enkelt, men inte sämre för det. Lägg lite kärlek i paketet också och du har en fullfjädrad tonårs-chick-litt, och bra sådan. Perfekt för stranden.=)

Inga kommentarer: