fredag 5 juli 2013

Festlig fredag

 
 
Hola, estimado lector! Hur mås det i sommarvärmen? Eller blåsten som det är här för tillfället. Här är det finfint, vi ligger mest på golvet och fölrsöker nå klossar eller mjukisdjur och säger mmmmmmma, emmmm.. I helgen blir det däremot partaj. Bokomaken och jag firar 2-årig bröllopsdag (herregud, är det så länge sedan?) och kanske att någon av de där skumpaflaskorna vi köpte med oss hem från Italien för 2 och 3 år sedan ska knäckas.. också hoppas vi att de fortfarande är drickbara.. hrmm..
 
I veckan som gått har stora framsteg skett minsan då vi åkt både buss och tåg ihop för första gången. Ja, baby och jag alltså. Vi överlevde pärsen men är inget vi tänker göra varje dag fortsättningsvis ändå.. OM vädret tillåter så håller vi oss nog på (gräs)mattan ett tag till med ett styck pekbok och en bok modell tjockare till när pocketen somnar. Vilket visserligen är väldigt korta stunder mestadels men då får man passa på minsan.
 
Nå, party party som sagt och kanske till och med lite bad i havet om vädret tillåter det också. Dock enbart för denna bloggare då pocketen tycks ha ärvt sina känslor för hav och vatten snarare från sin far än från undertecknad..
 
Vad hittar ni på? Bröllop? Semesterresor? Garderobsbygge? Sommarstugebesök eller uteserveringar med hinkar fyllda med rosé? DO tell, honeys! Jag lämnar er med den låt som rullar på repeat här hemma för tillfället:
 

6 kommentarer:

Mrs E sa...

Först och främst: Grattis! Tänk att det redan är två år sedan, känns som att det var nyss vi satt och blingbloggade med #brud2011

För det andra: Tro det eller ej, vår never-ending-story walk-in-closet är (typ) färdig! Endast innegarderoben i garderoben (say what now?) som ska inredas, men den ser man inte så den kan vänta.

Istället dra vi igång nytt projekt - fasadmålning. Vi har världens största hus (liten överdrift) så det kommer ta sin tid. Har fått hit alla bräder och de ska målas ett lager innan byggfirman kommer i aug och sätter upp dem. Hurra. Jag ska inte måla - ska leka med Lill-Grefvinnan medan hennes pappa svär och målar fel.

Helgen bjuder också på besök hos vänner som fått bebis. Ska bli trevligt.

Hoppas du/ni får en underbar helg! Kram

Hermia sa...

GRATTIS! och varmt tack för den fina musiken :)

Här jobbas det fortfarande (extraknäcker som bloggare på bokcirklar.se, ihop med Feelgoodbiliotekarien. Mycket trevligt!) en till vecka och i helgen.. känns lite sådär, längtar efter ledighet. Annars inga helgplaner... flrutom faktiskt lite målande här också för att friska upp vår altan. Ska tänka på hur lite vi har att måla jämfört med Mrs E istället för att bryta ihop av tristess ;)

Jenny B sa...

Det låter som att ni har det skönt, Bokomaten och lilla pocketen!

I helgen skall jag på en grillfest lördag kväll, och till Gröna Lund på söndag kväll! Jag har bara varit där med små sötnosar de senaste åren, men den här gången skall jag väl få åka några vildare åkturer - om jag vågar!

Och så måste jag försöka komma iväg på museum, för annars får jag INGEN kultur på hela veckan!

Ha en fin helg, allihopa!

Bokomaten.. sa...

åh, men måplka som är en så himla somrig aktivitet! Hoppas det blir väder för det både i Gbg och Gävle!

Måste för ö naturligtvis surfa in på bokcirklar nu.:)

Och trot el ej, Jenny, men vi har minsan varit på museum i veckan också. Pocketen visade uppskattning för Edvard Munch genom att dreggla och titta storögt på mig när jag berättade om tavlorna.:)

Lingonhjärta sa...

Här kommer en liten efterrapport då jag höll på att stressa ihjäl mig i helgen men jag har hunnit vara på tre middagar och en utflykt i helgen. Lite stressigt men härligt! Hoppas ni hade en ljuvlig bröllopsdag med god och drickbar skumpa :)

Bokomaten.. sa...

Åh, vad roligt det låter! Här blev det både utflyktande och fest också. Bröllopsdagen blev nämligen inställd till förmån för bästisens möhipoa men det kunde jag inte gärna skriva!;)