tisdag 23 juli 2013

Emma Adbåge goes pekbok

Lilla foten (kartonnage)Jag har ju en girl crush på Emma Adbåge efter hennes bilderböcker. De är så himla fina och har så precisa och underbara berättelser. När jag läste att hon skulle släppa ett par pekböcker under våren blev jag jätteglad men jag har inte fått möjlighet att titta på dem förrän nu när jag lånade på biblan. Egentligen är pocketen lite för liten för att förstå så mycket än med sina fem månader, men läsa kan man ju göra ändå. Det viktiga än så länge är ju dock inte vad man läser utan att man läser. Det fina med de här böckerna, liksom med många andra pekböcker, är att de är tuggvänliga. Pocketen är verkligen hungrik på litteraturen redan nu...
 
Lilla handen (kartonnage)Hur som helst, läst har vi gjort och jag måste säga att de här ska skaffas hem permanent, ögonabums! JAG ÄLSKAR DEM! Både Lilla foten och Lilla handen. Dessutom är de suveräna att variera lite. När Lilla handen börjar med "Lilla handen. Har den gjort idag?" och sedan berättar vad bokens barn gjort under dagen, ja, då är det ju bara att fylla på med vad ens egen bebbe gjort under dagen! "Vevat gröten! Ja, det har ju din hand också gjort, idag! Visst var det roligt? Och gott med gröt!" "Ritat teckning. Det kan din hand inte göra riktigt än, men din hand har ju greppat tag i boken!"
 
Båda två är helt underbara, bilderna så fina att jag dör och texten får mig att längta tillbaka till när man klafsade runt i lera för att göra geggamoja. Kunde inte gilla mer! Heja, Emma Adbåge, allt du rör vid blir ju guld!
 
Båda är delar av serien "Lilla kroppen" och jag vet inte, men jag kan tänka mig att det kommer att komma fler böcker.

Inga kommentarer: