tisdag 16 juli 2013

Buster vill städa av Marie Oskarsson

Buster vill städa (kartonnage)Minns ni Buster vill inte sova? Det är en sådan där typisk upprepningssaga med massor av fina bilder. Den handlade också om Buster och hur han förvandlades till både säl och katt. Här får vi träffa Buster och hans mamma igen men den här gången är det mer av ett vardagsäventyr.
 
Buster vaknar mycket, myckettidigare än mamma på morgonen och får för sig att han ska städa, precis som mamma brukar göra. Det hela urartar naturligtvis till en fullständig katastrof som mamma får ta hand om när hon slutligen väcks av ett förskräckligt oväsen då Buster gråter och fryser då det är både översvämning i köket, dammsugaren vrålar och fina gröna vasen är i skärvor.. Själv hade jag förmodligen fått ett nervöst sammanbrott och vadat genom vattnet till kaffemaskinen för att få någon form av styrka att ta hand om allt, men Busters mamma är av en bättre sort. Hon blir först arg men förstår vad som är viktigast och tar upp och kramar Buster varm igen och säger att de kan städa tillsammans. Vilket föredöme!
 
Och det ÄR så fina bilder!! Lika fina som i Buster vill inte sova, även de av Lisa Kleinschmidt som har samma hemsida som tidigare. Där finns även bilder från den här boken med nu. Surfa gärna in och ta en titt! Det är det verkligen värt!

Inga kommentarer: