onsdag 19 juni 2013

Höstens böcker i digital form

Så vad jag ägnade hela dagen i går åt? Jo, att försöka komma åt Höstens böcker, ni vet den stora enorma katalogen med allt möjligt som släpps under hösten från alla tänkbara förlag? Den finns i digital form om man är preumerant på Svensk Bokhandel. Något jag inte är, men man kan lösa en "provprenumeration" på två månader och då få tillgång till så väl höstens som vårens och sommarens böcker. Blir billigare än att köpa den i pappersversion och man får den direkt och slipper vänta på posten..
 
JAg var dock inte beredd på att det skulle ta mig och flera andra en heldag att komma åt den. På min ipad går det fortfarande inte. Svb påstår att man ska kunna ladda ner den i pdf på paddan, men jag har inte lyckats än. På datorn och i explorer så gick det tillslut dock, efter att de fått godkänna min inloggning en gång till manuellt hos  svb. På paddan kom jag in utan problem, men kom inte åt katalogen som sagt. Märkligt. Tror ev att de kan ha överösts av prenumeranter som vill komma åt höstens böcker och att det är där felet ligger. Vem vet. Hur som helst, nu har jag den på min översega dator. Jag lyckas inte spara ner den på datorn, som man också ska kunna göra, men jag kan ialla fall LÄSA den.
 
Så ljummet tips till alla utlandssvenskar t ex. (Japp, Lingis, Bokbabbel, Med en bok i solen mfl..) är att för 70 pix och en hel del jobb så kommer man åt den digitalt och slipper betala 100 plus hutlösa portokostnader..

Höstens böcker då? Ja, förutom ex Ord och inga visor som debuterar så tycker jag nog att det är lite skralare än vanligt. Bara gått igenom vuxen-delen än så länge. Visst, vi har vissa saker att se fram emot. En ny Donna Tartt (men jag tror det knappt), Amanda Hellberg och Joyce Carol Oates t ex, men inte lika mycket som vanligt. Jag brukar hoppa upp och ner för en hel del. men inte så mycket i år. Vad tycker ni? Har jag missat något uppenbart kanske? Har gjort min lilla lista förstås, men den är kortare än vanligt.

5 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Äsch då! Synd när man inte kan få ner någonting som man verkligen vill ha! Men du! Hösten är ju fylld till bredden med helt fantastiska utgivningar. Har du inte sett Modernistas schabrakhöst: http://pinterest.com/modernistagroup/modernista-host-2013-inbundet/
X-Publishing kommer ut med Låt vargarna komma, Neil Gaimans vuxenbok: http://www.amazon.com/Ocean-End-Lane-ebook/dp/B00ABLJ5NQ/ref=la_B000AQ01G2_1_1_title_1_kin?ie=UTF8&qid=1371660495&sr=1-1 (kom dock ut nyss tror jag).
Och The Asylum (släpps imorgon) http://www.amazon.com/The-Asylum-ebook/dp/B00CJEG0IQ/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1371660573&sr=1-1&keywords=the+asylum

Blir lycklig bara jag tänker på det :D

Lingonhjärta sa...

Och Kings Doctor Sleep får man ju inte glömma :D

Fru E sa...

Jag har inte läst klart den än, sparar på't lite. :) Men nog tycker jag att det fanns en hel del att längta till! Jag är väldigt nyfiken på Wolf Hall som kommer på svenska i augusti, till exempel. (Augusti = höst??) Och avslutande delen av Cirkeln-trilogin förstås i november!

Marie, Skuggornas bibliotek sa...

Tråkigt med så mycket tekniska problem! Jag kunde utan svårigheter läsa katalogen på min dator (använder Crome), men har haft mycket problem med att kunna logga in på Svb tidigare under våren. De verkar ha en del tekniskt strul, inte så bra kanske om man vill ta betalt för att folk skall läsa på nätet.

Jag hittade en del spännande titlar i katalogen, i alla fall tillräckligt för att jag skall ha massor att läsa under hösten... Men sådant som man i förväg förstår är riktigt bra är det kanske inte så mycket av, inte mer än de du redan räknat upp.

Bokomaten.. sa...

Modernista har jag pratat om tidigare. Att jag vill läsa ALLT de ger ut i höst.:) Då är det ju tur att det inte är så himla mycket annat spännande som jag direkt vill hoppa på. Ok, en 5-10 böcker kanske, men brukar ju alltid vara hur mycket som helst tänker jag.

Låt vargarna komma har jag ju redan läst men du hgar rätt i att Gaimans nya ju faktiskt är en bok jag missat. Eller glömt kanske man ska säga. Svårt att missa när man följer honom på twitter.;) Wolf HAll hade jag faktiskt också glömt att den kommer på svenska, så det var ju ett supertips.:)

Och svbs hemsida. JO, jag har haft åsikter om den tidigare. När jag jobbade hade jag ju pren genom jobbet och jag tycke nog att det här att de tar betalt för den digitala versionen men att den fungerar urdåligt för så väldigt många är ett skämt. Redan att de tar betalt tror jag var lite av en dödsdom. INnan var det ju gratis så man kunde länka till artiklar på twitter och bloggar. Då läste nog rätt många fler artiklarna än de gör nu. Jag vet att jag gjorde det. Artiklar som jag missat i pappersversionen kunde jag upptäcka för att någon tipsade om dem. ANnars tycker jag faktiskt att det är en suverän tidning. ALltid massor av intressanta artiklar och snygg layout.