fredag 14 juni 2013

Förlagd fredag

Ja, idag har vi lite datorproblem hemma hos bokomaten, men som tur är fungerar paddan som den ska (vilket betyder ungefär någerlunda) på 3G så det får bli ett kort och kärnfullt fredagsinlägg på tabletten. Idag öser det när här,precis som i resten avv Sverige vad jag har förstått och då kan det kanske passa att ta sg an en novell på bussen eller i tedrickarsoffan. Idag släpps nämligen inte mindre än två intressanta noveller på Mix förlag. Ja, det händer ju säkert då och då, men inte så här spännande i alla fall. 

Dels så kommer uppföljaren på Schwarz bok Lust som jag skrev om här om dagen. Det är en kort historia skriven av huvudpersonen, Sara, i Schwarz roman. Hon var ju författare om ni kanske minns? Viskningar heter novellen i alla fall och finns att köpa på både adlibris och bokus. Tyvärr kan jag inte länka från paddan..

Så till dagens andra spännande släpp. Jag säger spännande och menar naturligtvis JÄTTEROLIGA SLÄPP! Det är nämligen fellow bloggare Helena Dahlgren som äntligen kommer i litterär form, öven hon på MIX. Boken är naturligtvis en skräckis men mer en tillbakahållen ryslighet än splatter om jag förstått det hela rätt. In på bokus och adlibris och shoppa KALLELSEN! Hett tips är förresten att handla på adlibris där den kostar 14 kronor och inte på bokus, som jag, där den går på hutlösa 19 pix..

Ja, så jag ägnar dagen åt att bråka med gnällig men vrålsöt pocket och läsa noveller och Erin Kellys nya bok "Lågor av hat" som är riktigt bra hittills! I hegen hade vi tänkt ha lite grillfest med en del av fynden från förra veckans roadtrip till utlandet (läs rosévin och Newcastle) men med tanke på vädret så satsar vi istället på soffan och att testa lite kokböcker. Har två stycken i provköket för tillfället som, utan att avslöja för mycket, verkar mycket, mycket lovande. Vad hittar ni på? Jobb? Brödbak? Teater? Solavslutningar? DO tell!

5 kommentarer:

Mrs E sa...

Oj, vad hittar vi på? Ska hämta hem ett skåp jag fyndat, umgås med vänner, fixa i vår walk-in-closet (the never ending story eller hur?), ha bokklubb och hälsa på vännerna som köpt en gammal skola att bo i!

Trevlig helg!

Ylva sa...

Solavslutning låter fint (förlåt, jag var tvungen). Vi hade sol på studentutspringet i onsdags och regn på kyrkavslutningen igår. Här i Ljungby börjar Berättarfestivalen ikväll, roligt!

Helena (Dark Places) sa...

Hihi, ja, köp på Adlibris så slipper ni bli skinnade. :)

Glad fredag på dig, och trevlig helg!

Bokomaten.. sa...

HAHA, solavslutnming.:) Inte på många ställen, va?;) Jaja, med en halvt fungerande padda som bara tar vissa bokstäver på tangentbordet och en bebe i famnen så får jag vara glad att jag stavar rätt till några ord alls.:)

Mrs E: Jag vill också ha en gammal skola att bo i! Och är inte den där garderoben färdig snart? Tycker det är samma planer varje fredag?;)

Helena: Tycker du ska fira med en rejäl drink ikväll.:)

Anakin sa...

Vi ska slöa den här helgen :) Kanske baka lite? Vi impulsköpte ett kastspö igår och funderade på en minifisketur, men just nu verkar det rätt jobbigt :) Däremot tänkte jag tipsa: en gammal bekant till mig bokdebuterar också! Tipsar lite och promotar... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=198329126991429&set=a.198328976991444.1073741832.167505486740460&type=1&ref=nf