tisdag 14 maj 2013

Tegelstenstaggad!

Jag har blivit utmanad av Mrs E att presentera tegelstenarna i min bokhylla! Först ska man lista de fem tjockaste böcker man läst och därefter de två tjockaste man har kvar.


Jag är inte säker på att dessa fem verkligen är de tjockaste som står i hyllan, men de är i alla fall fem AV de tjockaste. Det är jag säker på. I ordning som på bilden:

Harry Potter och Fenixordern som ligger på 1001 sidor.
Florentinsk historia av Niccoló Machiavelli, 534 s utan fotnoter
Den hemliga historien av Donna Tartt 702 sidor
Kafka på stranden av Murakami 518 sidor (måste ha tjockare böcker än så hemma tror jag?)
Making history av Stephen Fry, 556 sidor


Sedan, två böcker som jag INTE läst. Här har jag oändligt mycket mer att välja på och kom på efter att jagtagit fotot att jag nog har tjockare böcker än dessa hemma också. Hur som helst är ändå "An instance of the Fingerpost" av Ian Pears en av de tjockare med 725 s minus extramaterial. Murakamis "Fågel som vrider upp världen" på 741 sidor sparar jag till ett speciellt tillfälle, ex en långresa, vilket dock kan tänkas dröja ett bra tag.. Vill inte slöläsa mina Murakamis bara. Vill förknippa dem med bra tillfällen och situationer. Som när jag läste Norwegian Wood på en brygga på gränsen mellan Kambodja och Vietnam. Eller förra våren, när jag läste Kafka på stranden i Bolivia.:) Vilka minnen..

Nå, när man är färdig med tegelstenarna ska man utmana vidare men jag som är lite ur loop i bloggvärlden och har lite svårt att hänga med bland mina favvosar för tillfället har ingen aning om vilka som redan blivit utmanade eller ej. Om du finns i min lista här till höger och inte har blivit utmanad så hoppa på! Känn dig taggad! Säg gärna till om du också skriver ner dina tegelstenar så ska jag försöka titta in!

4 kommentarer:

Mrs E sa...

Gillade Murakamis Fågeln... Trevlig läsning!

Lena sa...

Ett gäng tjockisar där jag faktiskt inte läst en enda!

Marie sa...

Fågeln som vrider upp världen var min första av Murakami som nu ständigt är min favorit till nobelpriset!

Bokomaten.. sa...

Ja, marie, jag håller med om murakami för nobelpriset men ag tror det inte. Han är alldeles för populär och västeländsk i sitt sätt att skriva.

Lena: inte ens Harry Potter? Oj, trodde jag hade mest böcker som alla läst.:)

Tack för utmaningen Mrs E:)