torsdag 9 maj 2013

Mat på nätet


Mat I Munnen S01E02 from Mat I Munnen on Vimeo.

Ja, det händer trots allt att den här bloggaren fortfarande skriver om såväl mat som kokböcker och liknande här på bloggen, även om det inte är lika ofta som förr. För några dagar sedan fick jag ett mail från den kända veganprofilen Björn Gadd i Malmö. Tillsammans med fotografen Olle Enqvist har han startat ett web-tv-program som de kallar för "Mat i munnen". Jag tittar inte jättemycket på egenproducerade program på nätet, men lyssnar en del på podcasts och tycker egentligen inte det är så stor skillnad. Det här blev jag dock nyfiken på eftersom det sällan tas hänsyn till veganer eller vegetarianer i mat-media så jag tittade förstås på programmet och vill verkligen rekommendera! Visst, det är ganska amatörmässigt inspelat, men det är lite charmen. Det märks att de inte är vana TV-människor, de dricker direkt ur flaskan, svär och ljudet i "studion", dvs någons vardagsrum, är lite burkigt och man hör hur någons lilla barn skriker i bakgrunden. Ljudet är dock bättre i de övriga delarna av programmet så man får sänka igen när det är dags för matlagning. 

Detta tycker jag dock inte gör något alls, faktiskt. Det ÄR inte ju inte någon proffsproduktion. Innehållet i programmet är ju det som är viktigt och diskussionerna är roliga att följa. I detta, det andra avsnittet, får vi även en kik in i köket på Mrs Brown i Malmö och det är kul att se hur de röker smör och steker fänkål. Det är inte ett helt veganskt program, bara för att Björn Gadd är vegan, man diskuterar glatt även kött och mjölkprodukter, men jag gillar att man inte självklart bara ignorerar specialkost som man faktiskt i princip alltid gör i andra media. 

Mat i munnen är en klart positiv upplevelse och jag ser fram emot fler program! Håll utkik på sidan när de uppdaterar eller följ den. Där finns även första programmet i serien utlagt men vill du bara se det andra avsnittet så klicka på filmen ovan!

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

Dottern är väldigt nöjd med både sina ekologiska grönsakslådor och annan mat hon får hem till dörren.