måndag 27 maj 2013

Lotta Lundgren-tåget

Om jag var din hemmafru : eller hur man får en vardag att smaka som en lördag

Jag vet att jag är sent på det här. Lotta Lundgren älskas och kramas ju formligen ihjäl av halva Sverige just nu efter "Historieätarna" och "Landet brunsås" på TV. Jag var också lite nyfiken på kokboken "Om jag var din hemmafru" när den kom för flera år sedan nu, men som vegetarian kände jag att en kokbok med ett stort köttstycke nog ändå vore en felaktig investering trots allt. Gissa om jag hade fel, eller.

Det är ju inte alls recepten i den här kokboken som är behållningen. Personligen tycker jag att det är ont om matskribenter som verkligen är bra på att skriva OM mat. Det är ju t ex det som är Nigellas stora tillgång och även därför jag älskar henne och hennes kokböcker trots att hon är en rejäl köttälskare. Hon skriver så att det är roligt att läsa och man verkligen märker hur kärleken till att laga och äta mat lyser igenom. Samma sak är det med Lotta Lundgren. Jag borde ju naturligtvis ha förstått detta efter att ha följt henne på twitter ett tag men jag blev ändå verkligen överraskad. När "Om jag var din hemmafru" nu gick på bokrean så hoppade tillslut även jag på Lotta Lundgren-tåget och köpte den eftersom den var så gräsligt billig att det vore en synd och en skam att inte köpa den. Jag tror jag skrattade mig igenom varje sida i hela boken. Fasen vilken humor hon har. Jag skrattar så jag gråter emellanåt.

Det är få kokböcker jag verkligen läser från pärm till pärm även om jag ju faktiskt gillar att LÄSA kokböcker och inte bara bläddra någon sida här eller där för att hitta ett recept. Det här är sann läsglädje dock. Som att skratta sig igenom en riktigt bra och humorfylld roman. Heja Lotta! Nu är jag också med på tåget!

Inga kommentarer: