tisdag 21 maj 2013

Karla brottare och Boris Olsson av Anders Sparring

Karla Brottare och Boris Olsson (inbunden)Det är faktiskt ganska ovanligt med roliga barnböcker som inte är så där putslustiga men som ändå går hem. Och som inte är någon form av subtil humor med ett allvarligt budskap i botten. Det är ofta det kommer lärare och elever med för den delen och frågar efter "någon lite rolig" bok att läsa högt eller själv och det är lite tråkigt att alltid dra upp samma titlar så det här är faktiskt ett välkommet tillskott! Det är inte humor av den sorten som man skrattar rätt ut åt hela tiden kanske, pruttar och folk som drattar på ändan i olika kladdiga substanser. Däremot är det humoristiska situationer och karaktärer. 

Karla brottare är så bra på att brottas att hon kan brotta ner vem som helst. Sin pappa t ex. Och den stöddiga gubben på brottarklubben. Där träffar hon även Boris Olsson, fd brottare som de andra på klubben tycker att det är kul att reta och skratta åt. Det tycker inte Karla däremot. Inte hennes bror Martin heller, som är den som tar med Karla till brottarklubben. Martin, som Karlas bästis Rut är kär i. Själv är Karla nog kär i Josef. Som kan spela fiol och har glimmande glittriga ögon. 

Detta är andra boken om Karla brottare. Tidigare har Anders Sparring även skrivit böckerna om Megavega som blev julkalender för ett par år sedan. De böckerna går så där på skolan där jag jobbar faktiskt, men förra boken om Karla brottare funkade fint som högläsning på lågstadiet så jag tror att även denna borde kunna funka fint.

Inga kommentarer: