onsdag 27 mars 2013

Påskekrim!


Just nu sitter jag och läser Andrea Camilleris första bok om Montalbano men jag kommer förmodligen hinna läsa ut den innan påsken faktiskt är här. Att läsa deckare under påsken har ju däremot blivit en tradition, inte bara i Norge utan även i Sverige. Jag har inte fått mina Tana French-böcker än och nya Lacey Flint har ju inte hunnit komma ut än heller (den engelska alltså) så jag dyker in i bokhyllan och ser vad jag hittar istället. 

Nu har jag ju naturligtvis en del annat inplanerat i påsk också, men lite ruggigheter ska man väl komma plocka ihop tänker jag. För att fortsätta på det italienska temat så tar jag fram de två av mina Ferrara-deckare som jag inte har läst. Än så länge så måste jag säga att jag nog gillar Ferrara bättre än Montalbano men vi får se hur det går.

Lite mysiga stämningsdeckare kan dock behövas som motvikt till de råa uppgörelserna i Florens undre värld så båda Maisie Dobbs och Daisy Dalrymple får åka fram. Om vädret ger med sig så kanske man till och med kan sitta i kolonistugan och läsa. Fast då lär man väl få stoppa fingrarna i jorden istället i och för sig. Läser ni några deckare i påsk? Anne Holt? S J Bolton? Maria Lang?  


Uppdatering!
Naturligtvis kan det nog tänkas bli den deckare som landade i lådan igår också. Ritual av Mo Hayder som kommer ut på Modernista nu i vår. Det verkar onekligen vara en deckare av den råare sorten. Och den tjockare. Blir det den då hinns det nog inte med så mycket mer i läsväg i alla fall..

Inga kommentarer: