fredag 15 mars 2013

Friday Friday


It´s friday, friday..! Just nu sitter jag och väntar på tre vänner som kommer med sina miniupplagor för att besöka pocketen och dricka kaffe. Världen utanför klär sig åter i vitt och det verkar som att jag kanske är den sista kvar som gillar´t.. Jag menar, det kommer inte bli vår ändå på ett tag misstänker jag, då kan det ju i alla fall vara vackert. Döda mig inte nu, snälla ni. Naturligtvis längtar jag också efter värme, mjuk jord, blommor och grönt och pickick i parken. I helgen blir det ännu lite mer socialiserande, förutsatt att pocketen uppför sig. Kan inte riktigt planera något säkert då han förvandlas till ljudbok vissa dagar och vissa dagar är hur lugn och snäll som helst även om han alltid vill vara väldigt nära sin upphovsman (eller kvinna i det här fallet).

Jag har även läst ut Tana French!! Förhoppningsvis får jag lite skrivtid i helgen. Det kommer dock bli dyrt det här för nu vill jag läsa allt hon skrivit!! Fanken också. Måste börja läsa enbart debutanter eller mindre spännande böcker .

Det jag precis börjat läsa passar ju bra i så fall för jag kunde inte vänta på den svenska upplagan, jag köpte "Tell the wolves I´m home" av Carol Rifka Brunt. I höst ger X-publishing ut den på svenska men halva bokbloggosfären har ju redan läst och älskat. Vissa tåg hoppar jag inte på, ibland gör en hajp mig bara mindre sugen men den här hade jag kiken på redan innan på bookdepository. Ville inte köpa "oprövad" s a s men det är ju knappast något problem längre. Hoppas så att jag inte blir besviken. CRF är dessutom debutant tror jag, så jag behöver inte oroa mig för några direkta ekonomiska följder i alla fall..;)

Vad hittar ni på? Brödbak? Teater? Skidor? Picknick i vintersolen? Rödvinsfyllda skrivsessioner? Do tell!

10 kommentarer:

Mrs E sa...

Jag tycker också det är vackert med all snö, vaknar i vackert snö- och sollandskap varje morgon = underbart!

I helgen blir det massvis med vänner på besök, lite porträttfotografering (en av vännerna är fotograf) och sedan blir det förhoppningsvis färdigställande av vårt sovrum och walk-in-closet. Ska försöka dra med Grefven på en långpromenad med barnvagnen också.

Ha en skön helg, hoppas pocketen vill socialisera sig :-)

Jenny B sa...

Vad gulligt med en bokcirkel med små söta pocketar! :)

Ikväll kommer jag nog att gå på ett genrep av två Beckett-pjäser på Stadsteatern - hurra! Imorgon vet jag inte om jag gör något annat än att baka och läsa. Och det är ju bra nog det!

Jag bor i ett gammalt hus där det drar kallt på vintrarna. Men förra året renoverades kakelugnarna och öppnades igen, så i år går det att hålla sig varm! Jag behöver inte ens elda i min egen kakelugn, för värmen sprider sig från grannarnas brasor. :)

Trevlig helg!

Ylva sa...

Hehe, vilken bra taktik att bara läsa debutanter. Undrar hur länge det håller... Jag ska till Växjö och se uttagning till SM i Poetry slam imorgon, kul!

Anna (Bokstävlarna) sa...

Äsch, French har ju bara gett ut fyra böcker så du lär inte bli helt ruinerad! Jag kan trösta dig med att min nya favoritförfattare, Gene Wolfe, har skrivit över 30 böcker som jag känner att jag verkligen vill läsa ... Lär bli dyrt det här ...

Mina helgplaner: bio, öl på lokal, fika med syster, tv-spel med maken. Plus läsning och obligatoriskt klappande av katter så klart.

Fru E sa...

Äsch, jag håller med. Hellre snö ett tag till och sen vår direkt, utan slask (ja, jag förstår att det kan bli svårt)! Själv ska jag och dotter C ut och käka och sen bio ikväll. Nu har jag precis kommit hem från träningen och mina armar är som spaghetti... Önskar di en riktig skön helg!

Cinnamon sa...

I fredags var jag och sambon på Bishops och käkade. De firade S:t Patricks Day i förväg så det var trubadur och möjligheten fanns att få grön öl (karamellfärg).
Igår var jag hem till bror & Mya och blev bjuden på smaskig kyckling med fetaost/ädelost och ananas. Till efterrätt blev det Les Miserable som jag älskade.
Idag vet jag inte riktigt vad det blir. Bloggen ska få lite TLC och jag bara måste läsa ut Tell the Wolves I´m Home.

Stringhyllan sa...

Erin Kelly på svenska, ny bok i sommar. Roligt att de fortsätter att ge ut hennes böcker! http://www.bokus.com/bok/9789175370255/lagor-av-hat/

Mrs Book Pond sa...

Ljudbok! Hahaha, funny! (kanske inte i realiteten dock..)

Jag hatar den här vidriga kylan. Så, nu är det sagt :) Men jag är glad att det är ljust i alla fall. Och sol. Ibland.

I fredags jobbade jag till 03.29 på natten, så det var sådär lagom spännande kan jag säga. Inte så mycket fredagsmys där alls.

PS. Är bilden vald för att du känner dig precis så där glammig? ;)

Bokomaten.. sa...

Mrs B: Ja, precis, så var det.;)
Stringhyllan: Jag har sett det.:) Därför jag ville köpa The Sick Rose istället för jag tänkte att jag kanske skulle vänta tills den här kom på svenska.:) Får se helt enkelt vilket som kommer först. Den eller lässuget.:)

Bokomaten.. sa...

Cinnamon: Då läser vi samma bok just nu, ju!