fredag 1 mars 2013

Föräldrajobbande fredag


Jag vet att jag inte är den första med den här observationen men varför heter det föräldraledig? Borde ju heta föräldrajobb! Tur arbetsuppgiften är söt i alla fall.:) För en gångs skull har pocketen slumrat till och ännu inte upptäckt att den inte ligger på mammas bröst. Vad gör man då? Ja, om man är Bokomaten så rusar man till datorn för att knappa lite på tangentbordet och läsa lite bloggar. Andra kanske skulle prioritera tvätten.. Jag prioriterar er! Veckan som gått har ganska mycket försvunnit i samma stuk men jag kan i alla fall se att det är VÅR utanför fönstret!! Det är SOL, det är SNÖDROPPAR! GALET! Nu gillar jag i och för sig snö, bra mycket bättre än slask, men har absolut inget emot strålande solsken heller.. 

Helgen kommer förhoppningsvis innebära lite läsning och lite promenader i det där solskenet och kanske även lite socialiserande med vänner på besök utomlands ifrån. Waking the moon börjar bli riktigt spännande nu så skulle gärna läsa en lite längre stund. Dessutom hoppas jag att en bokbeställning ska dyka upp så att vi kan läsa lite annat än dikter ihop, jag och pocketen. Även om han verkar uppskatta både Rossetti och svensk lyrik. Det kan vara så att han växer upp till en praktnörd eller så revolterar han och vägrar öppna en bok när han blir äldre.

Vad hittar ni på för våriga aktiviteter?? Har ni sportlov? Skidor? Promenader i skogen?

4 kommentarer:

Mrs E sa...

Jag föräldrarjobbar också, nu i helgen ska det läsas medan maken är ute på galej och på söndag ska jag lämna far och dotter ensamma och spendera en heldag på HLR-kurs för småbarn. Ska bli spännande.

Ha en skön helg, hoppas du får vila och läsa lite.

Hermia sa...

Här jobbetijobbas det, även imorgon... Men solen strålar och ett par gånger den här veckan har jag tagit 50-minuters promenaden hem. Imorgon har jag bjudit min käre maken på restaurang och på söndag ska jag titta på skidåkning och läsa bok..

Ha en riktigt skön helg!

Fru E sa...

Vad mysigt det låter och du gör så klart helt rätt som prioriterar oss när tillfälle ges! Men du, har inte pocketen fått något namn än eller vill du inte tala om det här..? Hur som helst, helgen är snart över och jag kikar in här för att säga att JAG HAR LÄST BOLTON! Jag hade inte fattat att den var SÅ bra!! Så tack för tipset och trevlig måndag! :)

Bokomaten sa...

Fru E:visst har pocketen ett namn men eftersom jag inte skrivit ut mitt eget el ens katternas här någon g så håller jag det för mig själv än så länge.:)