torsdag 14 mars 2013

Banan-bok av Alice Eklund

pekbok_3D_beskuren.jpg
Jag har naturligtvis utökat samlingen med pekböcker ännu  lite mer på sistone för att läsa lite annat än Tennyson och Keats för pocket-bokomaten. Det här är en av de finaste och även en helt ny bok från Gilla böcker. Den är superenkel och sådant gillar jag. Inga onödiga krusiduller utan enkla ord, enkla bilder, men väldigt fina sådana. Än så länge är han lite för liten för att helt hänga med men snart nog kommer den vara helt perfekt när man ska börja introducera smakportioner.

Enklare än så här kan det inte bli. Bilder på bananer i lika stadier, ex skalad, och på slutet lite bananmos. Och vem ska äta det då? Jo, bebis förstås! Super för att göra en grej av maten och entusiasmera lite. Alice Eklund är egentligen ingenjör och debuterar med den här boken men har även arbetat med illustrationer tidigare om jag förstår rätt. Märks tydligt för det är himla fina bilder.

2 kommentarer:

Mrs E sa...

Har också fått hem den, håller på att testa den på lite olika åldrar för att kunna skriva en bra recension. Fin bok!

Bokomaten.. sa...

Ja, jag ska testköra den på lite äldre barn också tänkte jag. Brukar det när jag får möjlighet, men var lite ivrig den här gången.:) Gillar banan.;)