torsdag 10 januari 2013

När boken man läser själv bryter koncentrationen åt en

Jag påbörjar mitt Hyllvärmarår med att plocka fram hyllvärmasboken nummer ett, Susan Hills "Howards End Is on the Landing", men det är en himla svår bok att läsa! Framför allt är det svårt att hålla koncentrationen för man vill hela tiden själv springa till hyllan och plocka fram gamla böcker..

"Åh, men den har jag någonstans, hur är det nu den börjar!?", "Keats!! Måste genast läsa Keats!", "Var det inte något kapitel om honom i Hakelius "Döda vita män..?" osv, osv..

Samtidigt är det underbart att plocka fram sina gamla diktsamlingar, leta efter "den där novellsamlingen jag läste när jag pluggade engelska (men inte hittar) och framför allt dras med i hennes otroliga entusiasm!

5 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Hahaha! Du skulle ha sett mig när jag läste Waking the Moon av Elizabeth Hand. Jag ville börja researcha allt, leta böcker och samtidigt läsa. Jättejobbigt! (Men också alldeles underbart:D)

Helena (Dark Places) sa...

Måste läsa denna snart! Ultimata hyllvärmarboken, som sagt.

Anakin sa...

Rekommenderar "If on a winter's night a traveller..." :) om d inte redan har läst den, vill säga!

Hellre barfota än boklös sa...

Åh vad jag gillar det här inlägget! Jag älskade den boken och man fick sånt himla sug efter att läsa böcker så det var inte klokt. Måste nästan springa till bokhyllan och leta fram boken och bläddra lite i den...

Bokomaten.. sa...

JA, Helena, du borde nog läsa den här, men kanske någon gång när du har gott om tid. För det är en bok som kräver lite uppmärksamhet och lugn och rå av sin läsare. Glad att jag väntat med den faktiskt. Håller med HBÄB om att man får massa sug längs med vägen på böcker som jag vill plocka fram, srufa efter eller leta reda på.

Anakin: Den står i hyllkan som ännu en av alla hyllvärmare.. faktiskt..;)

Lingonhjärta: Visst är det kul med böcker som inspirerar en samtidigt som de är spännande att läsa! Jag måste naturlgitvis läsa Walking the moon också, men tror den är extra kul för dig!=)