fredag 25 januari 2013

Frostnupen fredag

God förmiddag! Hoppas inte ni förfrusit där ute i januarikylan! Och att alla fått en god natts sömn så ni är utvilade inför helgen! Det är FREDAG! Hur vaknade ni i morse? Här började det med att katt nr 1 nyser häftigt fem gånger tills nosen är tömd och matte är sjöblöt. Torkar av mig, somnar om. Katt 2 börjar yla bredvid sängen och (bokstavligen) klösa på väggarna pga märkt att matte ju hade vaknat. Ignorerar tills det inte går längre, går upp, lyfter upp och bär runt på ett spinnande paket en stund tills han är nöjd, släpper ner och går och lägger mig igen. Somnar. Då börjar katt 2 och katt 3 att slåss.. God morgon. Lika bra att gå upp och göra kaffe...

På agendan idag står roliga saker som att läsa och gå igenom bokkatalog och tråkiga saker som att städa och kanske föda fram nästa generationsroman. Man vet aldrig riktigt vad dagen har i sitt sköte här. Eventuellt har vi en del socialiserande inplanerat i helgen och då nedräkningen till Oscars har börjat så kan det tänkas bli en film också.. I år kanske Bokomaten nämligen kan SE spektaklet också, när det går mitt i natten. Väldigt lite av av glamouren ovan blir det i alla fall. Lägg förresten märke till vad det är de har på väggen, där i partajet..

Vad hittar ni på? Pulka i backen? Filmmaraton? På Spåret? Glamorös vernissage? 

9 kommentarer:

Mrs E sa...

Dina katter tränar dig väl i hur natten kan te sig sedan när bebisen är ute. Lill-grefvinnan hade en jobbig natt med magknip, men iofs så började den inte förrän vid 6.30 (kanske inte kallas natt då men eftersom vi lägger oss kl. 1 så sover vi gärna lite längre).

I helgen ska vi på dop, Lill-grefvinnans kusinbarn ska döpas. Sedan lämnar jag henne med Grefven och åker in till Gbg för att fira min kompis som fyllt 30. Tänker kvällen till ära ha icke-amningsvänlig klänning!

På söndag ska det målas i blivande sovrummet och så kommer lite vänner på besök.

Ha en skön helg och lycka till om pocketen kommer!

...med näsan i en bok... sa...

Jobbeli jobb jobb, sedan koma i soffan till toneran av Bolibompa...

Ylva sa...

Oj, vilka livliga katter du har! Jag laddar för kulturnatt i Växjö imorgon. I minus 15 grader... Och en del grejor är utomhus.

Bokomaten.. sa...

Sätter mig vid annan dator och ser om jag lyckas kommentera här istället. Elände när man skriver långa kommentarer som bara försvinner när man klickar på publicera.

Mrs E: Du verkar ha världens bästa helg framför dig! dop och 30-årsfest! Åh, ad jag längtar efter snygga kläder och klackar. Men vad mycket energi du verkar ha!! Måla om! Vad roligt!

Ylva och ...med näsan i en bok..: Låter både bra och.. mindre bra. UTEaktiviteter i minus 15.. huva.. Hoppas inte du är engagerad, Ylva, utan "bara" ska gå så att du kan välja att gå in inomhus om det skulle krisa..

JObb är väl aldrig superkul på helgen kanske, men antar att du får komp för det en annan dag, MNIEB?

Jenny B sa...

God dag! Jag vaknade utsövd men ändå slö, så jag kom försent till att hjälpa till med företagets fredagsfrukost, vilket väl är dagens viktigaste jobb. Men mina kollegor täckte för mig, så jag blev förlåten!

Ikväll skall jag bara ta igen mig i TV-soffan. Imorgon kväll går jag på teater om jag orkar lämna TV-soffan. På söndag skall jag på en fin kammarmusikkonsert i Konserthuset, följd av ett träningspass på SATS som ligger strax över gatan. Praktiskt!

Ha en fin helg, allesammans!

Bokomaten.. sa...

Åh, kammarkonsert!! Vad jag längtar! Det ser jag verkligen fram emot och hoppas på att orka gå lite mer på i vår. Snart drar säsongen igång även i söder.:) Hoppas du får en energifylld och givande helg, Jenny!

Vicky sa...

Sååå skönt att denna vecka är över och helgen är här. Min enda plan är att sova så mycket jag bara får nu när skidåkningen är inställd :)
Trevlig helg!

Mrs Book Pond sa...

Jag började fredagkvällen med att jobba till 19:30, så det var glamouröst och livat på alla sätt.

Resten av helgen vet jag ej, men måste hitta ett par kängor, vill träffa syster och borde träna. Och läsa förstås (faller under vill-kategorin ;))

Lycka till med leveransen - om den kommer under helgen. :)

Bokomaten.. sa...

Sköt om lilla tjejen också Vicky! Se till att ni sover så mycket ni kan allihop så kanske det blir skidor nästa helg istället? Håller tummarna

Mrs BP: Låter så där lagom sugit att jobba sent en fredagkväll.:( Helgen blir så himla mycket kortare då. Hoppas du hittar ett par riktigt snygga kängor i alla fall! Jag såg ett par vrålsnygga på Nilson i höstas men betvivlar att de finns kvar tyvärr. Lycka till me dträningen också, men mer lycka till med läsningen!;)