tisdag 27 november 2012

For all you doglovers out there..

Puzzel hittar ett spår av Isabelle Halvarsson

Har ni sett!! En ny bok om Puzzel min absoluta favorithund i litteraturen! Jag tänkte att när vi nu körde pandabild i helgen så får vi ge något till vovsingarna också. Det är något verkligt speciellt med Halvarssons berättelser ihop med Margreta Nordqvists bilder som gör att mitt hjärta klappar extra fort. Jag bara smälter när den här lilla rundnosade nunan kommer fram och jag vill bara plocka upp den lilla urgulliga Jack Russel-valpen och ge den en stor blöt puss! Det är inte värdigt någonstans, men jag kan inte värja mig!

Detta är tredje boken om Puzzel, den lilla hunden som smugglades in till Sverige från Polen för att säljas svart men som genom lyckliga omständigheter ändå fick komma till en bra familj och verkar må bra och vara frisk och kry som en nötkörna. Första boken är en riktig skräckhistoria som jobbar hårt på tårkanalerna men som tur är så vet man ju att det går bra. I andra boken gick Puzzel på valpkurs och i den här boken har Puzzel blivit så stor att hon fyller hela 1 år! Tror de i alla fall. Helt säkra på när hon är född kan de ju inte vara. Puzzels matte Mimmi och hennes mamma bjuder på kalas och hundkompisarna från hundskolan och en del andra snälla människor från de tidigare böckerna är bjudna. Bl a tulltjänstemannen Isak, som erbjuder Mimmi och Puzzel att följa med och träna med honom en dag. Det blir faktiskt inte bara träning utan även en hel del action för Puzzel som visar sig vara en riktig hejare på att söka, markera och nosa upp saker!

Dessutom dyker katten Fräs från Halvarssons tidigare serie om en liten svart katt upp på ett hörn och får vara med. Roligt när man blinkar lite extra åt läsaren så där. Hur som helst alla barn som gillar djur kommer nog att tycka om det här. Både de som börjat skolan och som kan läsa själva (säg 7-10 år?) och de som behöver få boken läst för sig.

Inga kommentarer: