tisdag 16 oktober 2012

Dead Scared of Bolton

Dead Scared av S J Bolton

Ja, jag var ju tvungen att läsa fortsättningen på Boltons “Nu ser du mig” efter att ha last ut den. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig, så det fick bli den engelska versionen. Dead Scared tar vid några månader efter att förra boken slutar. Lacey Flint har återhämtat sig och kontaktas nu igen av Joesbury för ett helt annat uppdrag.

Ett antal unga studenter i Cambridge, alla kvinnor, har under spektakulära former tagit livet av sig på olika sätt. En kvinna lyckas hugga huvudet av sig själv genom att trampa gasen i botten i bilen hon sitter i, samtidigt som hon bundit fast nacken utanför så huvudet slits av. En kvinna tänder till och med eld på sig själv inför en stor samling chockade studenter men lyckas mirakulöst nog överleva. Det är mycket som inte stämmer med dödsfallen. De är för många, för våldsamma och för uppseendeväckande framför allt. En ung psykiatriker, Dr Evi Oliver kontaktar en vän inom polisen om råkar vara  Dana Tulloch som vi minns från ”Nu ser du mig”. Hon var den kvinna som chefade över både Joesbury och Flint i det uppmärksammade Jack the Ripper-fallet. Det leder till att Joesbury så småningom kontaktar Flint igen för att denna gång be henne gå under cover.

Flint får helt enkelt agera psyologistudent, flytta in i samma korridorrum som den unga kvinnan som tände eld på sig bodde i och får i uppdrag att hålla ögon och öron öppna. Och snart upptäcker hon att det är mer som inte stämmer. Dessutom börjar även hon drömma mardrömmar, precis som de kvinnor som tagit livet av sig. Och Dr Evi Oliver har även hon sina demoner att bekämpa. NÅGON är ute efter att skrämma upp henne. Bryter sig in i huset där hon bor och lämnar meddelande och anspelar på saker i det förflutna. Saker bara hon kan känna till.

Ja, det är ju faktiskt jättespännande det här. Cambridgemiljö, psykologi och spänningen mellan Joesbury och Flint stiger. Allt möjligt man brukar gilla och det håller faktiskt dessutom! Det är inte lika enormt bladvändarspännande som ”Nu ser du mig”, men spännande nog ändå. Så pass att jag verkligen vill läsa nästa bok i serien, som jag inte har en aning om när Bolton kan tänkas bli färdig med. Om det nu blir någon nästa del. Till dess får jag nöja mig med de andra böcker hon har skrivit. Först ger jag mig nog på Blood Harvest som tydligen även den är lite av en prequal till den här då den handlar om Dr Evi Oliver och vad som hände henne innan hon kom till Cambridge. Jag har verkligen hittat en deckarförfattare jag vill utforska mera!

5 kommentarer:

Mrs Book Pond sa...

Har ju "nu ser du mig" hemma och har inte LÄST! Otroligt dumt örstår jag nu och skyndar mig att åtgärda.

Fru E sa...

Jag hinner inte med!! Jag inser ju att jag också måste läsa Bolton, men när?

Bokomaten.. sa...

Ja, jag tror nog ni två skulle gilla det här båda två faktiskt. Lite råare deckare som flörtar inte så lite med anglofilen i en.. Läs! Läs!

Helena (Dark Places) sa...

Fick hem "Blood Harvest" och "Awakening" i förrgår. Alltså, LYCKAN!

Calliope sa...

Jag har också läst Bolton, men liksom lite efter större delen av #boblmaf så jag vågar inte blogga om det ;) Men jag gillade verkligen huvudpersonerna, så jag kommer nog också att fortsätta följa henne.