söndag 30 september 2012

Mässan so far

Herrejösses.. Om den här mässan skulle kunna sammanfattas med ett ord så är det nog mingel. Sällan har jag träffat så många underbara, härliga boknördiga människor som med samma iver springer mellan seminarier och förstår frustrationen när man missar det där monterprogrammet man planerat in. Det har blivit betydligt färre monterbesök än tidigare år och massor med seminarier av varierande kvalitet. Jonas Gardell drog fulla hus och inte ett öga var torrt när han bankade in i oss allihop den sorg och frustration han känner över alla bortglömda fina människor som gick bort alltför tidigt i aids för 30 år sedan. El de som överlevde men kämpade. Fy, fanken vilken retoriker han är! Han kan konsten att få en att verkligen förstå! Hur vi behandlade homosexuella i Sverige för inte alls länge seda går att likna vid svarta i amerikanska södern på 60-talet. 

Besökssiffrorna måste nästan slå rekord också. Alla som hävdar att bokmässan är död försökte inte ta sig från punkt a till punkt b vid lunch idag, lördag! Så mycket jag missat bara för att jag stått helt still i folksamlingar som inte rört sig en centimeter. 

En dag kvar! Späckad med seminarier, men ska försöka få till lite monterbesök också. Fått till några inköp men har en del kvar. Fick köpt lite sekwa, men inget från elisabeth grate förlag, t ex. Hade helt enkelt för mycket att bära på redan.. Avlade ett besök och gulliga Pia Printz som Var helt sjukt glad och proffstrevlig förstås trots att hon höll på att tappa rösten.. Och för att inte tala om Ka på x-publishing. Besök deras monter!! De har så bra böcker. Vill nästan tillbaka och köpa på mig lite extra..

Men nu är det ytterligare en dag kvar, fylld av seminarier, spaning på mässdressar,bokpåsar och mässklor innan det bär av hemåt. Nu är sista chansen att krama det bästa ur mässan. Inga mer mingel inplanerade men lär säkert springa på trevliga människor ändå. Nu kör vi så det ryker!


2 kommentarer:

Eli sa...

Nu blir jag lite ledsen att jag åker hem idag.. Men det har verkligen varit en jättekul mässa! Och det var kul att ses :)

Håller med varje ord om Gardells seminarium!

a-lo (the book pond) sa...

Jag är helt chockad över att jag bara köpte en enda bok till mig själv! (iofs en hel del presenter). Tror det beror på att jag strax innan mässan insåg att jag bara läst en bråkdel av det jag släpade hem förra gången.. ;)

Mycket folk kan jag bara hålla med om. Pust!