onsdag 5 september 2012

Bokfloden väller in

Just nu formligen VÄLLER det in böcker till höger och vänster. Det är ingen hejd på allt! Någon som känner igen sig? Det är recex, låneböcker, nyutgivet och böcker jag beställt från ett eller annat ställe och till råga på allt så finns det ett par tre magasin man vill hinna bläddra igenom, tusen bloggar man vill läsa och så kommer BABEL och ger en än mer lässug. Det är helt enkelt inte proportionerligt! Men lässugen ökar ju också i takt med att utgivningen exploderar, samtidigt som de där böckerna man tänkte läsa under sommaren.. ja, de finns ju också fortfarande kvar.. Himmel!

Och Babel ja, just som jag bestämt att jag nog inte skulle hoppa på Caitlin Moran-tåget och att jag nog ändå skulle hoppa över Karolina Ramqvist den här gången. Och NIemi har jag inte ens tänkt på alls, men oj, vad spännande den lät!

Sedan är barn- och ungdomsutgivningen verkligen superspännande i höst!  Jag menar, en ny bok av Johanna Lindbäck! Ännu en bok om Puzzel, den lilla Jack Russel-valpen! En hel del översatt som jag var sugen på redan när det kom på engelska och så böcker jag borde läsa till våra temaarbeten på jobbet.

Även om utgivningen gör en otroligt pepp så blir jag nästan lite lässtressad. Hinner ni med??

5 kommentarer:

Ylva sa...

Nej, jag hinner inte läsa allt jag vill men koncentrerar mig på ungdomsböcker eftersom jag jobbar på ett gymnasiebibliotek.

Bokomaten sa...

Visst är det VÄLDIGT mycket nya ungdomsböcker som kommer nu? Jobbar ju också på skolbibliotek, fast för lite yngre, men det är så mycket så man storknar. Men ska jag drunkna i något så känns det som att böcker är ett bra alternativ.

Lingonhjärta sa...

Usch ja! Börjar bli stressigt nu men vi får offra oss för litteraturen, hehe. Och jag som inte ens kanske får in hälften av vad ni får...vill inte tänka på hur din bokhög ser ut :P

Bokomaten.. sa...

Haha, ja, jag har å andra sidan försööökt att begränsa mig, men hallå, det är ju svårt, juh!

Emmas Bokhylla sa...

Jag vet precis vad du menar, helt plötsligt står man i en flod och man vet knappt vilken sten amn skall stå på för att inte bli dränkt. Men samtidigt helt underbart! Dock änskar ajg att dynget hade fler timmar....