fredag 21 september 2012

Festlig fredag


FREDAG! HURRA! Har det inte varit en märklig vecka? Många sjuka, folk peppar inför mässan och vissa dagar är så stressiga att folk klappar ihop medan peppen för alla nya utgivningar, folks fina bloggknappar och visitkort mm är enorm. En lite scitzo-vecka helt enkelt. Jag har inte hunnit med några festliga fredagar de senaste veckorna, men idag har Bokomaten faktiskt en ledig stund att summera och fundera. Vi är många som har läst och älskar S J Bolton den här veckan och fler är på gång. På twitter pratas det skolbibliotek och mässdressar och jag misstänker att jag inte är den enda som i helgen kommer att planera min packning så att jag inte glömmer att ta med mobilladdare, tandborste eller cash. Mycket viktigt även om de flesta montrar tar kort också numera.

I år tänker jag avlägga ett mässlöfte till mig själv. Jag tänker lägga en budget och hålla mig till den och INTE okynnesköpa en massa titlar som jag kan beställa senare, när jag fått tänka en gång till. Jag kommer naturligtvis inte kunna undvika att göra av med många sköna hundralappar i English Bookshops monter, det är alltid den monter jag besöker först och även den som alltid får merparten av mina pengar. Kan nog inte undvika SF-bokhandeln heller.. Men ryggen fixar inte hur mycket som helst och plånboken gör det definitivt inte heller.

I övrigt är det funderingar kring vilka seminarier jag inte ska missa, om jag ska ha ryggsäck eller väska, snygga eller bekväma skor (eller ombyte?), matsäck i väskan eller gå ut och äta? Vi har kommit långt ifrån de enkla bloggträffar jag minns att jag och Calliope ordnade för flera år sedan. I år är det mingel och middagar och lite mer prestige helt enkelt.

Den viktigaste frågan för många är kanske kändisbingon. Hur många gånger kan man kryssa Björn Ranelid och räknas Jan Guilllou även om han inte har rutig skjorta med uppkavlade ärmar?

Själv håller jag mig till att fundera på mässnagellack, tillräckligt med kläder och laddare och teknisk utrustning så jag klarar mig. Och matsäck för att vara säker. Sedan blir det till att koncentrera sig på seminarieprogrammet. Har nämligen knappt haft tid att titta på det än. Vad bör man inte missa? Och vad packar ni ner i er mässväska? Ska ni till Göteborg alls?

10 kommentarer:

Jenny B sa...

Jag skall inte till Göteborg, tyvärr, men jag skall till sf- och fantasymässan Kontrast 2012 i Uppsala om två veckor! Så jag skall tillbringa de närmasta veckorna med intensivt läsande (punkterat av jobb, träning och några vackra konserter), för jag vill ha läst så mycket som möjligt av författarna som kommer dit!

Ha en bra helg!

Arina Pingol sa...

Jag skall också åka till Kontrast helgen efter så det kändes lämpligt att skipa Bokmässan i år. Lite konstigt känns det förstås.

Hermia sa...

Men jag ska till Göteborg :) Packar ett gäng svarta tröjor för att se lika ut som mina monterkompisar och matcha den gröna montern. Packar ett glatt humör och sköna skor också. Det enda program jag har koll på är dock det jag själv jobbat med... och där bör man så klart inte våra litteratur- och filmquiz på lördag :)
Har än inte bokat in något mingel, bloggträff eller dyl. Det blir nog i allra första hand en jobbmässa för mig i år.

Trevlig helg o planering!

Bokbabbel sa...

IIIIIIIIIIIIIIIIIIH!

Nu har jag prickat för seminarierna iaf, och många krockar tyvärr så det gäller att ha is i magen och inte få psykbryt om jag inte hinner in på något pga trängsel. Och jo, det ska minsann festas och minglas och träffas så att jag ibland undrar hur jag alls ska hinna gå på själva mässan :P Och samtidigt är vi ju så MÅNGA numera, blir ju minst 20 till bloggmiddagen, platserna till Bokhoras mingel tog slut etc.

Nagellack tror jag att jag har bestämt mig för, kläder inte alls. Kommer jag att hinna byta om till kvällen (troligen inte), och hur gör jag då med klädsel och väska?! Gaah! Vill springa ut och shoppa en ny garderob, men det är nog inte lösningen, speciellt som jag vill spara pengar till de där böckerna (som jag också ska försöka att inte vrålhamstra). Ses i English Bookshops monter? Ska blända dig med blingringen ;)

HURRAAA!
/Något spelad Bokbabbel

Bokomaten sa...

Hahaha, bokbabbel, vi kommer mest lyssna på din sköna mumintrollska ändå.;) Men visst är det svårt!!

Och Hermia! Jag ska försöka att åtminstone ta mig till er monter ngt. kanske till chokladeventet?;) visst är det ni?;)

Vet många som peppar för kontrast!! Låter så himla kul för så många kommer ju dit! Tyvärr kan man inte göra allt. Förväntar mig att läsa om det dock.:D

Bokbabbel sa...

Spelad? BAH, har någon autocorrect på datorn som jag vill stänga av, menade ju speedad!

Men skönt att höra att ni kommer till mässan för att lyssna på min ljuva stämma. Typ.

Bokomaten sa...

Det bästa är att jag var tvungen att läsa om kommentaren innan, för jag LÄSTE speedad! Har uppenbarligen att autocorrectat sinne..

Mrs E sa...

Iom med mitt något otympliga tillstånd och det faktum att vi precis flyttat från stan (innan bodde vi ca 10 min bort från mässan) så får det bli en liten resväska att dra köpböcker ohc lunch i, kanske ett ombyte inför kvällen, stödstrumpor och bekväma skor (det enda jag kan ha numera är mina gympadojor) och vattenflaska. Inte så glamouröst men bekvämt iaf. Som tur är har jag ju mina snygga knappar att festa till det med :-) Hoppas vi ses!

Emmas Bokhylla sa...

hmm...ryggsäck och skoombyte? Glöm inte vattenflaskan och chokladbiten!

Vi kanske ses i vimmlet?

Bokomaten sa...

Klart vi ses, har bokat in massor av dejter som jag vet att ni ska på också.:) jag kör också så foträtt som möjligt för övrigt.;)