måndag 27 augusti 2012

Utmanad!

Det florerar visst en liten utmaning i Bloggosvären! Jag har blivit utmanad av Lingonhjärta och …med näsan i en bok (tackar för det, båda två!) och antar den helt enkelt för att jag, som så många andra, gillar listor. Det går till på det viset att man ska lista 8 saker om sig själv och sedan utmana ytterligare 4 bloggare. Vi sätter väl igång på direkten.

1. Jag har alltid läst böcker men jag har inte alltid varit någon boknörd. Perioder har jag inte ens läst särskilt mycket (även om det var lääänge sedan jag hade en sådan svacka som jag haft nu). Istället var jag under många, många år snarare filmnörd och det var mycket mer troligt att jag skulle jobba med film ett tag. Var en sådan där som sprang på filmklubben varje söndag som 11-åring och kollade på gamla svartvitafilmer. NÖRD! Förmodligen därför jag gillar period crime också.

2. Men det hindrar inte att jag har en mycket stor och utbredd ytlig sida då jag även är sko, smink och klänningsfetischist. Numera samlar jag dock mest på nagellack och läppstift som jag aldrig använder.

3. Att jag älskar Italien har nog framgått här då och då och att jag är anglofil är väl närmast synonymt med att vara bokbloggare. Att landet nummer 1 i den engelskspråkiga värden är Skottland kanske inte är lika känt däremot? Så är det dock, så nu vet ni. Som ung drömde jag om att gifta mig med en skotsk lord som kunde laga mat och gillade opera. När jag så träffade en skotte som både var kock och sjöng opera var jag inte alls lika imponerad dock. Så mycket för det idealet.

4. Som kanske anades i förra punkten så älskar jag även opera. Drömmen är att gå på Metropolitan någon gång och naturligtvis La Scala i Milano. Den senare har jag faktiskt besökt, men utanför säsong tyvärr.

5. När jag blir stor ska jag ha ett enormt hus där alla djur i hela världen får plats. Utom råttorna för de är otäcka. Ett stort Noaks arks skulle man kunna säga. Tänk om det fanns ett jobb där man kunde föda upp djur och sedan behålla dem också! Tänk att jämnt ha kattungar och gulliga valpar och sedan inte behöva sälja dem, som uppfödare gör! Pure bliss!

6. Som tonåring hade jag en hattperod. Gjorde dem själv el hittade i second handaffärer. Skyller på Huset Elliot, minns ni den serien? Det har ju lagt av sig kan man säga… Max mössa blir det, på vintern.

7. Har alltid drömt om att bo utomlands någon gång, men än har det aldrig blivit av. Kanske ska byta liv med Lingonhjärta ett tag, som verkar längta bort från storstan..?

8. ..vilket i och för sig jag också gör. Mycket kluvet, jag vet. Stor trädgård! Stor som en park! Minst! Och ett enormt gammalt hus med dolda vinklar och vrår som GJORT för spöken och kurragömmalekar.

Ja, mer spännande än så blir det inte. Nu utmanar jag Bokdjungeln, mimmiemarie, Ylva och Kulturdelen!

7 kommentarer:

Full bokhylla sa...

Kul! Det här får mig att minnas att du utmanade mig, en välbehövlig kick i rumpan som tyvärr (ännu) inte fått effekt! Just nu rejsar jag igång Lilla bokhyllan, men sen är det banne mig stora fulla bokhyllans tur!!

Jenny B sa...

Hattar, så härligt! Huset Elliott var verkligen en källa till inspiration. :) Det vore roligt att se om serien!

Mitt svar på din utmaning kommer imorgon!

Bokomaten sa...

Ja, lilla bokhyllan är ju också finfin så kör på med den om du orkar, tycker jag!!=) Fulla hyllan kommer nog den också så småningom, man kan ju varva.:)

Jenny: får titta in ikväll och se då. Också sugen på att se om HUset Elliott.=)

Lingonhjärta sa...

Haha UNDERBART! Och JA! Klart vi kan byta liv ett tag. Men sen jösses vad vi gillar samma saker. Jag älskar opera, ska också ha ett zoo typ när jag blir stor fast med mycket yta så att djuren kan vara lyckliga och glada, älskar hattar (min farmors syster var ju modist på 1920-50 talet så har en massa)och vill också ha stor trädgård med spökhus på :D Eller också är det bara så att alla bokälskare är väldigt lika!

Spectatia sa...

Hattar är undersk(h)attade! Fram med dem igen, bara! :)

Bokomaten sa...

Lingonhjärta: EN PARK full med djur!! Så får man hela kitet. Behöver ev trädgårdsmästare också, dock.=)

Och Spec: Jag köpte faktiskt en hatt, alldeles nyligen...=) Vinröd och fin, med brätte. Den här dock mer Annie Hall än Miss Elliott. Tänkte på dig då.=)

Ylva sa...

Nu har jag svarat på min andra blogg Yfronten där enkäten passar bättre.