fredag 31 augusti 2012

Festlig fredag


Ännu en vecka, ännu lite tröttare och i helgen blir det september. Hur gör ni för att behålla sommarenergin en bit in på hösten? Mina reserver håller på att tryta lite och vill gärna få dem att räcka så länge som möjligt…

Den här helgen kommer att bli krävande, men ack så rolig! Inte särskilt mycket läsning (eller någon körkortsteori) den här gången heller, men väl bröllop igen! För hela slanten! Luncher, bruncher, fest och glam och ska bussas än hit, än dit och jag räknar kallt med att ligga utslagen söndag kväll. Inte ett dugg utvilad inför veckan, men det får det vara värt. Åh, jag hoppas jag orkar hela vägen

I övrigt har ju läshösten kickat igång ganska rejält. Överallt i bloggosvären kan man läsa recensioner på höstnyheter (Gardell, Ramqvist m fl) och jag har inte tagit mig igenom sommaren nyheter än.. Men lässuget börjar återvända aningens lite med allt nytt faktiskt. Ta i trä. Även om den där körkortsboken sitter som en propp mellan det dåliga samvetet och den dåliga karaktären. Även om allt inte är nytt som jag blir sugen på, faktiskt. En hel del gamla godingar har börjat locka så smått i hyllan också. Mer om det en annan dag.

Vad hittar ni på i helgen? Har ni kvar piggheten från semestern? Hur behåller ni energin eller kommer igång igen?

Bilden är hämtad från detta fantastiskt vackra bröllop.

5 kommentarer:

Jenny B sa...

Hej hej! Just idag var det grått och uschligt, och många kollegor kommenterade att de också tappat energin och inte hade några planer för helgen. Jag hade tänkt gå på teater ikväll, förmodligen även imorgon. Men... efter mitt avslappnande Body Balance-pass kände jag att det skönaste skulle vara att bara åka hem och titta på TV. Så nu sitter jag i soffan med en kopp te!

Imorgon skall jag träna och baka bröd, och om inte teaterbesöket blir av hinner jag skriva om några böcker jag redan har läst ut.

Det är nog bra att jag tar det lugnt och vilar upp mig, för på söndag skall jag till IKEA. Då skall jag leta upp en hatthylla som kan ersätta den som ramlade ned häromveckan. Uhhh, det blir nog ingen dans på rosor... men det måste göras! Alla mina kavajer måste ha någonstans att hänga, ju!

Ha en fin helg!

Hermia sa...

Lördagen har börjat lugnt här i Gävle, enligt lång frukosttradition med Spanarna och DN. En liten stund nu vid datorn innan jag fortsätter med Gardells nya, med ryggen mot fönstret - för usch vilket trist höstväder det är!! Ikväll väntar en till tradition - Å-draget - med massa aktiviteter hela kvällen lång, själv jobbar jag på biblioteket där det blir både dans och musik. Ser fram emot det, samtidigt som jag vet att morgondagen kommer att ägnas åt intensiv återhämtning för att jag ska orka upp på måndag, och genomföra allt som är planerat under nästa vecka. Bl a sk vi i Gävleborg trimmas i mässkunskap för att göra ett bra jobb i vår monter på bokmässan :)

Hoppas solen skiner över dagens brudpar! Och lycka till JennyB med hatthylleletandet!

Cinnamon sa...

I fredags tog vi det bara lugnt här hemma. Jag läste ut Barnmorskan i East End. Igår var bror och Mya hit och åt hemlagad pizza och sen gick vi ner på stan här i Gävle och kollade in Å-draget. Idag har det mest varit tvättstugan och matlagning. Men jag har hunnit se Dark Shadows med Johnny Depp. Nu tänkte jag läsa Själlös.
En lugn helg och det kan behövas så jag orkar med en veckas jobb med mina gullungar i F-2bssemous

Bokomaten.. sa...

Hoppas verkligen IKEA-besöket avlöpte med alla sinnen i behåll. Gillar visserligen IKEA, men är en pärs varje gång.

Jag började också min lördag med Spanarna, blivit en frukosttradition.=) Trevligt att tänka att det sitter en Hermia, ungefär samtidigt, många mil bort och gör ungefär samma sak som en själv.=) HOppas du överlevde helgen!

Bokomaten.. sa...

Hoppas att även Cinnamon överlevde Å-draget! Själv har jag inte sett Dark Shadows än men ser ram emot den så småning om!

Överlevde bröllopet även om jag fick veta att brudgummen tydligen lyckats få reda på att den här bloggen existerar. Något jag försökt hålla så hemligt jag kan de senaste åren, men tydligen läcker det ut då och då. Nåja, så länge man inte blir outad här så.=)