torsdag 21 juni 2012

An impossible dream..

När sommarlovet börjar och alla pedagogerna går på semester så brukar jag lite avundsjukt tänka på alla de långa härliga veckor de har framför sig av ledighet. Jag älskade att ha sommarlov och hade minsann aldrig några problem med att sysselsätta mig när jag var liten. Och det finns ju så mycket som är roligt, som man vill göra men som tid och ekonomi tyvärr lägger käppar i hjulet för. Jag vet att lärarna har jobbat in sin ledighet, de sitter ofta här sent under terminerna och jag slipper ju ex ha föräldramöten, men just nu sticker det ändå lite i hjärtat av avundsjuka.

Därifrån var steget inte långt till att börja tänka på vad jag SKULLE vilja göra. Tänk om man kunde ha sitt jobb och ändå göra allt det där man tycker är kul. Tänk om det fanns jobb där man kunde kombinera alt man tycker är kul?

Resebibliotekarie

Glöm bokbuss och Flying doctors! Tänk Flying librarian! Jag skulle vara perfekt som det här! Jag tycker alla flygbolag borde ha en bibliotekarie anställd som inför alla långa flygresor kan erbjuda barn och vuxna böcker att läsa under resan. Kanske något som hjälper en att ta fokus från flygrädslan? Kanske man även kan låna ut böcker att läsa på chartersemestern vid poolen. Böcker som sedan lämnas tillbaka till Fritidsresor eller SAS eller vilka man nu reser med. Skulle dessutom kunna erbjuda hjälp med inhemsk litteratur ju! Ska du till Turkiet? Ja, men vad sägs om lite Pamuk?

    Underkategori: Tidsresebibliotekarie
    Kanske säger sig självt, men tänk att resa hit och dit i tiden och hjälpa till med allsköns informationssökning? Vad man skulle kunna uträtta! Och hur kul man skulle kunna ha!

Djurbibliotekarie

Ja, tyvärr är det ju får djur som kan läsa, tyvärr. Men man kanske skulle kunna katalogisera djuren istället? Varje valp får en egen post.:) Och litteratur till djurens ägare, såväl fack- som skön. Kanske inte helt klockrent, men åååh, att kunna jobba både med böcker och kattungar!

Skobibliotekarie

Nej, inte skolbibliotekarie, SKObibliotekarie. Eller nagellacksbibliotekarie? Du tänker väl på att matcha det du läser med det du har på fötterna? Eller på naglarna, för den delen? Kanske kan man serva alla uttråkade följeslagare till skogalna shoppare med något att läsa medan de väntar? Förslagsvis lättare lektyr som går bra att läsa i små stycken då personen lär bli avbruten för smakråd hela tiden.. Det finns redan massor med bloggar på det här temat.. Som Lipstick librarian och Glamourbibliotekaren t ex.

Kan ni komma på fler roliga kombinationer? Naturligtvis skulle en annan dröm vara att få jobb på Hogwarts, men lets face it, Madam Pince kommer aldrig släppa taget..

7 kommentarer:

MrRochester sa...

Kanske läge att peta in The Librarian i DVD-spelaren? Lite sådär - bibliotekarie möter Indiana Jones…

Stackars Bokomaten… du låter lite överjobbad och underbetald :( Håll peppen uppe ett tag till! Snart så får du ha sovmorgon, loja dagar med té, scones & croissants, aptitretande böcker, måhända inspirerande natur och lite härliga sommaräventyr.

Anakin sa...

Strandbibliotekarie? Ha ett stånd någonstans i Båstadtrakten med utbud av lättlästa deckare, klassiker (tänk the Great Gatsby!) och glansiga tidningar med glasstester och prisjämförelser på solglasögon?

Eller skärgårdsbibliotekarie? Tänk bokbåt i Stockholms- eller Göteborgs skärgård?

OK, inser att detta mest är underrubriker till "Resebibliotekarien", men lite annan vinkel ändå...

Bokomaten sa...

Anakin, du vet att skärgårdsbibliotekarie faktiskt finns?:) man tar bokbåten istället för bokbussen.. Var lite av en dröm och hägring bland studenterna när vi pluggade...

Annars låter ju strandbiblis suveränt! Kan man säkert kombinera och slänga in som ytterligare en uppgift för resebibliotekarien. Drinkar och böcker i en bar på Zanzibar..

För ö håller jag helt med Mr Rochester om att jag behöver semester, kaffeflickor däremot, det klarar jag mig utan. Får ju min fix ändå i fikarummet..

Lingonhjärta sa...

Hahaha underbart! Vad sägs om chokladbibliotekarie? Choklad som matchar boken. Eller lite mer vuxet som Rödvinsbibliotekarie. Sippa på rödvin lite så där dekadent med en bok. Jag skulle lätt hälsa på med risk att du inte blir av med mig :D

a-lo (the book pond) sa...

Excellent produktutveckling! ;) Är dock mycket okreativ nu, så kommer ej på fler förslag själv, men du har ju många andra att välja bland!

Bokomaten.. sa...

Chokladbibliotekarie! Hur gör jag!!? Känner plötsligt ett enormt behov av att få kombinera dessa två ljuvligheter!

Lingonhjärta sa...

Hm...kanske chokladfabriken är villiga att sponsra dig kanske...? Ska fundera lite på det...:D