måndag 14 maj 2012

Författarkväll med Olle Lönnaeus

Förra veckan bjöd Damm förlag in till en kväll med deckarförfattaren Olle Lönnaeus för att samtala om hans nya bok ”En enda sanning”. Lönneus läste själv lite ur sin bok och pratade mycket om hur han tänkt när han skrivit boken. Vilka de olika karaktärerna är, vad som utmärker dem och hur de hänger ihop med varandra. Riktigt intressant och roligt att lyssna på, faktiskt! Lönneus är bra på att läsa högt och hade säkert kunnat läsa in sina böcker själv.


Eftersom ett centralt tema i boken är terrorism och fundamentalism så blev det naturligt att vi även pratade en del om det. Förutom ett litet gäng med bloggare var det en stor andel ”vanliga” läsare och kunder där också vilket gjorde samtalet extra roligt då åldersspannet blev lite större.

I övrigt blev det lite som våra bloggträffar brukar bli. Vi pratade om allt och inget och en del litteratur.;) Om bloggar, hur många bokbloggar det finns, om Österlen (där boken utspelar sig) och journalistik då Lönnaeus arbetat på Sydsvenskan i många år. På det hela taget mycket trevligt.

Boken har jag läst ut och rec kommer inom någon dag. Kan dock säga som så, det var en deckare som växte på mig.

Stort tack till damm förlag för ett mycket roligt initiativ! Förhoppningsvis kan även fler bloggare komma nästa gång. Alla kan inte alltid, men ju fler tillfällen det är desto troligare att man kan gå på några av tillfällena i alla fall. Stor eloge till Damm och Sophie som ordnade det hela alltså!

Andra bloggare som var där: Flickan och böckerna, Spetsig

2 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Åh så trevligt med författarkvällar och bokbloggsminglar och bokbyten. Och fy så långt bort jag befinner mig. När jag kommer hem till Sverige så kommer jag åka hela Sverige runt och byta böcker och mingla. (Helt apropå att jag blev lite avis på att ni hade en sådan trevlig författarträff :))

Bokomaten sa...

Ja, men turnera på du, säger jag! Du är välkommen till SKåne, anytime!=) Om jag någonsin kommer till Sydamerika igen så blir det def BA.;)