fredag 4 maj 2012

Festlig fredag


Ja, så var det fredag igen. Betydligt lugnare vecka den här veckan och betydligt kortare också. Och vädret har väl ingen direkt kunnat klaga på, även om jag inte var lika förtjust i tempreaturdippen i morse och regnvädret..

Den här helgen kommer bli lite annorlunda än planerat. Egentligen hade vi tänkt oss en helgtripp för att hälsa på vänner, men det verkar luta åt hemmahelg istället. Nå, inte mig emot. Jag har ett italienskt lästema att kicka igång den här månaden juh!=) Började på Silvia Avallones bok ”Stål” på bussen i morse och är väldigt sugen på att fortsätta. Nästan 400 sidor italiensk fattig misär som än så länge inte verkar skilja sig jättemycket mot svensk misär. Bara bättre väder. Men bara kommit några sidor in än så länge.

Fest blir det troligtvis också i helgen, faktiskt. Om den här Bokomaten orkar lyfta sin rumpa ur läsfåtöljen. Dessutom firar vi 9 månader som man och fru. Det ni! Mer än Kim Kardashian, mindre än William och Kate. Det förtjänar väl en grillad aubergine eller två, va? Kanske till och med en tårtbit?=) Vad läsr ni en helg som denna och vad hittar ni på?

8 kommentarer:

Zachan sa...

För oss blir det kosläpp och firande av tvååring imorgon, makens systerson fyller år. Men så mycket mer än det blir det nog inte. Ta det lugnt låter bra =) Man uppskattar det efter hetsiga veckor. Kommer nog fortsätta läsa Ann Rices "Interview with the Vampire" =)

Mrs E sa...

Grattis, själva firade vi precis 8 mån som gifta :-) Hoppas du får en skön helg och att vi kan träffas nästa helg då jag kommer till Malmö :-)

Jenny B sa...

Mmm, vilken underbar bild, och grattis!

Jag har två fina konserter att gå på den här helgen, men har med en bok att läsa i i pauserna. Jag läser Xenocide, en bok i serien som följer på Ender's Game. Den är inte så välskriven, men just nu riktigt spännande. Och hurra, de nio nya böckerna jag beställde för en vecka sedan finns att hämta i mitt närköp! Skynda, skynda...

Ha en fin helg!

Tuija / Pikkurilli-kulttuuriblogi sa...

Tyhmänä, suomenkielisenä bloggarina kysyn blogisi nimestä, jota en ole vieläkään tajunnut. Onko Bokomaten yhdistetty Bok+och+maten vai onko se jokin kirja-automaatti, samaan tapaan kuin on olemassa bankomat?

Tuija / Pikkurilli-kulttuuriblogi sa...

Jag märkte just att du bor i Sverige. Jag frågade bara vad betyder Bokomaten. Är det Bok+och+mat eller bok+automat=bokomat eller någonting annat? PS. jag läser din blogg i Finland.

tant Hanneles bokparadis sa...

Grattis för nio månader!

Bokomaten.. sa...

Zachan: KOSLÄPP! KOSLÄPP! Åh, jag vill också vara någonstans där det är kosläpp! Så himla härligt! Oavsett om man har små kottar med som ursäkt eller inte.;) Hoppas du hade en rolig helg i alla fall!

Mrs E: Grattis själv och vi får bestämma lite närmare om nästa helg tycker jag!

Jenny B: Två konserter! Ambitiöst! Åh, andra sidan kun dej ga inte se att det gick något intressant nere i södern, annars är jag sugen på en skön kammarkonsert snart, faktiskt. Hoppas dina böcker kommer snart också!

tant Hannele: Tack!

Bokomaten.. sa...

Och Tuija, änkte du skulle få ett eget svar. Bokomaten betyder lite både och. När jag började blogga så skrev jag lika mycket om mat som om böcker och det är fotfarande något jag tycker är roligt så skriver en del om kokböcker också. Därav BokOMaten. Det var lite projektnamnet för ett framtida bokcáfé som jag drömde om.

I Sverige finns det dessutom sedan några år en maskin som heter just Bokomat, där man enkelt kan sköta lån mm, men bara med någa få böcker. Finns inte på så många ställen ännu. Att jag tog det namnet var alltså en ordlek som anspelade på både och så att säga. Rolit att du tittade in hit! Var inne på din blogg också, men jag kan ju tyvärr inte finska.=(