lördag 14 april 2012

Inspirerande Babel

Tittar på babel på svtplay och slås av vilken fantastisk person Monika Fagerholm är! Har tyvärr inte läst något av henne men har som så många andra "den amerikanska flickan" i hyllan i väntan på att det ska bli dess tur i hyllvärmaromgången. Men herregud, vilken inspiration! Kan inte minnas att jag varit så inspirerad att skriva sedan jag var tonåring och det liksom låg i skinnet! Hon får det att framstå som så ROLIGT! Inte bara något man vill göra/ha gjort utan man blir lite avis på att någon får uppleva något så kul utan att man själv har en chans. Jag vill också ha så där kul tänker jag, och hör Fagerholms röst i huvudet. En sjungande vacker finlandssvensk röst.

7 kommentarer:

Jenny B sa...

Det låter bra, att bli inspirerad till att skriva! Och speciellt att skriva så egensinnigt som Monika Fagerholm. Jag älskar alla hennes böcker (utom Underbara kvinnor vid vattten) för att hon bygger en egen värld av sitt språk. Det vill jag gärna, gärna inspireras till. Tack för tipset!

Hanna sa...

Precis så kände jag också när jag såg programmet! Har bara läst Den amerikanska flickan (& älskade) men blev himla sugen på att läsa mer av henne nu ... och finlandssvenska måste vara världens bästa dialekt.

Cecilia says sa...

Hm jag kanske borde se så jag också kan börja gilla henne och kanske rent av läsa fler böcker av henne. Hade ganska stark reaktion på Den amerikansk flickan, men det kan vi ta sen när du har läst den :)

Carita Liljendahl sa...

Skäms att säga att jag som finlandssvensk författare inte läst Monika Fagerholm... Men jag lyssnade på henne på en författarkryssning för några år sedan.
Så nog ska hon läsas nån dag :-)

Bokomaten.. sa...

Ja, Carira, nog bör du skämmas...;) nä, skämt åh SIFO, man hinner ju inte läsa allt och nu har du böckerna kvar istället!

Och visst är hon inspirerande!? Och gillar verkligen finlandssvenskan.:)

Vicky sa...

Även detta Babel borde jag kanske ta och se i efterhand? Tyvärr har jag inte fastnat för någon av hennes böcker, men det är ändå så kul med inspirerande författare!

Vicky sa...

Haha - upptäcker i detta nu att det ju är samma avsnitt :)