torsdag 26 april 2012

Puzzel is back!

Puzzel på valpkurs av Isabelle Halvarsson

Hur kan jag ha missat att det kommit en uppföljare på Puzzel, den lilla smuggelhunden!??? Det var ju en helt fantastisk bok som rörde den här bokomaten till tårar i alla fall. Djur som far illa alltså, stoff till de värsta av thrillers. Även för små barn tydligen. Hur som helst, Puzzel klarade ju sig och här får vi träffa honom igen!

Nu ska han få börja i valpskola tillsammans med sin matte, Mimmi och Mimmis mormor. På skolan är det massor med andra valpar i olika storlekar och raser. Redan första dagen råkar Puzzel bli ovän med en stor och otäck hund som morrar och nafsar efter Puzzel men han får också nya kompisar!

Det är inte särskilt lätt för Puzzel att göra som han blir tillsagd. Vilken normal hund skulle gå FÖRBI ett ben till exempel? Men glad, det är han nästan alltid i alla fall. Det händer dock att Puzzel blir rädd. Ibland när han och Mimmi är ute och går så känner han en obehaglig doft. Doften av den där bilen han åkte i en gång när han blev smugglad in i landet…

Det är tack och lov inte lika otäckt att läsa den här boken som den förra om Puzzel. Tror inte jag hade fixat en lika hemsk bok till, men gulligt så det smäller om det är det. Det är helt omöjligt att inte falla för den lilla Jack Russel-valpen Puzzel! Stor varning dock till de föräldrar som tänk ge de här böckerna till sina barn, om de inte redan har hund.. . JAG vill ha en egen Puzzel! Tänk vad en 8-åring skulle känna då? Jag menar titta på omslaget!?

I Augusti kommer nästa bok om Puzzel: Puzzel hittar ett spår!

Inga kommentarer: