torsdag 5 april 2012

Påsklitt -hela listan

Hej hopp! I påsk drar Bokomaken och jag till släktstugan vid havetför att fira lite med några vänner. Vi planerar att äta gott och tända brasa och sedan får vi väl se om vädret tillåter promenader vid havet. Annars får vi väl stanna inne och hänga istället. Naturligtvis packar jag dock ner lite påskläsning även om jag inser att det nog inte kommer att hinnas med så mycket… Först och främst tar jag med lite Påskekrim! Kul att vi itne bara importerat fenomenet utan även det norska ordet, haha! Överallt läser man ju ”påskekrim”, inte påskdeckare.=)

Dels så åker Belinda Bauers ”Skuggsida” ner i väskan. Det är inte mycket kvar i den dock. För att slippa stå utan deckare så åker Pontus Ljunghills ”En osynlig” också med. Svensk period crime! Efter tips från bl a Fru E så blev jag ju naturligtvis nyfiken.

Murakamis senaste ”Efter mörkrets inbrott” åkte med hem från biblioteket senast och för att den inte ska bli liggande tills lånetiden gått ut så får den också följa med. För att vara på säkra sidan så plockar jag dock även med en spökhistoria. Jag har inte läst Michelle Pavers ungdomsböcker men jag är ändå pepp på hennes vuxenbok, ”Evig natt –en arktisk spökroman”. Kom ju på svenska i höstas och jag har bara hört gott om den så måste ju bara läsa!

Även Oblivion High av Johanna Koljanen får följa med! Låter så galet konstigt att jag bara måste undersöka. Blir nog någon ungdomsbok till i väskan men oklart vilken än så länge..

Till bilfärden tänkte jag ta med Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman, som ljudbok. Så kan både maken och jag lyssna samtidigt. Prima, eller hur!?

Hmm.. tittar jag på listan så inser jag att jag nog inte har tid att umgås.. Hur ser era påsklistor ut?

6 kommentarer:

Jenny B sa...

Jag längtar också efter att läsa, läsa, läsa! Helst på en parkbänk, men även om solen verkar komma verkar även kylan stanna. Så jag stannar nog inne. Jag vill läsa ut en bok av Juli Zeh och en av Michel Houllebecq.

Alla mina vänner är superhjältar är jag också intresserad av! Hoppas att ni gillar den.
Ha en fin påsk!

Lingonhjärta sa...

GLAD PÅSK!!! :D

Vilken fin läslista du har fått ihop :D Själv tänkte jag köra spontanläsning och började som sagt med Bauer för att övergå till Skalpelldansen som jag läser nu för att sedan övergå till Bauer nummer två för blev så galet förtjust i henne som författare. Kings Salems Lot står ju helt klart på kö också. Sen några spökisar i min nya spökbok måste ju läsas :) Kommer nog inte umgås så mycket jag heller i helgen, hehe.

Nilmas Bokhylla sa...

åh, ska precis börja på "Skuggsida", ska bli spännande!

Cinnamon sa...

Jag har egentligen ingen lista, men.. Jag vill läsa klart To kill a mockingbird, 1Q84 - tredje delen, och gärna de två andra, The Magician King & De målade grottornas land som jag påbörjade för flera månaderer sen...

Fru E sa...

Glad Påsk! (även om den närmar sig slutet) Vilken ambitiös bokpackning! Det låter nästan som om du hoppas bli insnöad och att vännerna ska drabbas av narkolepsi eller nåt. ;-) Ska bli spännande att se vad du tyckte om Ljunghill och Kaufman. Skuggsida ligger på vänt efter boken jag läser just nu.

Bokomaten.. sa...

Man kanske kan säga att jag var lite överambitiös... Man hade i alla fall lite att välja mellan.. Och älften fick jag avklarat i alla fall! Både Skuggsida, Superhjältarna, Paver och Murakami!

Ni verkar ju ha haft superläsning på gång allihop här under påsken! Fler som läst både Bauer och Murakami (även om du läste annat av honom Cinnamon).

Fru E: Ljunghill hann jag inte med, men den ligger på så-snart-det-går-istan!=)