onsdag 11 april 2012

Efter mörkrets inbrott -the låtlista

Murakamis böcker är ofta fulla av musik och Efter mörkrets inbrott är verkligen inget undantag, snarare tvärt om! På var och varannan sida nämner berättaren vad för musik som spelas på caféet, på kontoret, på hotellet eller låter någon av karaktärerna berätta om musik de spelar, musik de gillar eller på annat sätt referera till någon sång eller något musikstycke. Jag tyckte att det kunde vara kul att sätta ihop en låtlista med soundtracket till boken, helt enkelt. Här är det alltså, låtlistan du ska ha i bakgrunden när du läser!

Allt fanns inte att få tag i på Spotify och en del är lite otydligt beskrivet. ”I bakgrunden hörs en kantat av Scarlatti. Det är Brian Asawa som sjunger.” Då får man helt enkelt plocka en och tänka sig att det är stämningen som är viktigast.:)

Här är den i alla fall. Efter mörkrets inbrott –the låtlista

Curtis Fuller – Five Spot After Dark
Burt Bacharach – The April Fools
More med Martin Dennys Orkester
Art Tatum & Ben Webster – My ideal
DUKE ELLINGTON – Sophisticated Lady
Pet Shop Boys – Jealousy
Daryl Hall & John Oates – I Can't Go For That (No Can Do)
Salvatore Adamo – Tombe La Neige
Ivo Pogorelich – J.S. Bach: English Suite No.2 in A minor, Prelude.
Asawa;Arcadian Academy;Nicholas McGegan – Nel silenzio comune: Aria - Largo: Nel dormir l'anima miaSonny Rollins – Sonnymoon For Two
Bakudan Juice med Suga Shikao
Francis Lai – Un Homme Et Une Femme

3 kommentarer:

Anna sa...

Så grymt bra! Jag har boken i min hylla och har nu ett soundtrack. Snyggt!

Bokomaten.. sa...

Ja, men jag gillar verkligen det där, när författare spränger in lite soundtrack, kanske lite matreferenser så man vet vad man ska mumsa på, stämningshöjare helt enkelt. Murakami är generellt bra på det. Ofta musikreferenser i hans böcker, juh.

Boktokig sa...

Tack!!! Vad kul!!