torsdag 26 april 2012

Fotboll, kompisar och oväntade räddningar

En oväntad räddning av Malin Stehn (Första boken i serien om Lundeby IK)

Sebbe och Linus spelar i Lundeby IKs P11-lag. Höjdpunkten på hela året är Bya-derbyt mot dödsfienderna och det rivaliserande laget Mossarps IF. Visst, de spelar serie-matcher också, men alla vet att det är Bya-derbyt som verkligen betyder något. Tyvärr är de inte så många i sitt lag och när tvillingarna Tom och Teddy berättar att de måste åka bort under matchhelgen så blir det katastrof. De är för få spelare helt enkelt. De får inte ihop ett helt lag och måste lämna över segern.

Linus och Sebbe har en idé dock. Om de lyckas värva några nya spelare till laget så kan de fortfarande anmäla sig. Och det har flyttat in en ny familj i huset bredvid Sebbe. Familjen F. Ljungberg…

SOM det behövs böcker om fotboll för den här åldern, typ 9-11. Den här första boken kom redan 2010 men jag har lyckats missa en så har raskt köpt hem alla titlarna. Sammanlagt har det kommit sex titlar om Lundeby IK och jag hoppas såå att det kommer mera. Den där F Ljungberg visar sigförstås vara en tjej i killarnas ålder men även tjejer kan spela fotboll visar det sig. Roligt att den utmanar fördomarna lite, men samtidigt är det ju lite synd att hon måste vara så himla superduktig för att passa in. Men hellre det.:) Tror den här serien kommer sitta rätt i krysset för mina killar och tjejer i 4:an och 5:an och kanske ända upp i 6:an.:) Heja Malin Stehn som hittat precis rätt!4 kommentarer:

Nilmas Bokhylla sa...

Det låter som bra böcker faktiskt men jag kanske inte riktigt är målgruppen, hehe ;P

SV: Åh tack för tipset! :D

Bokomaten.. sa...

Haha, nä, kanske inte.=) Men här kör vi barnboksvecka hela veckan serrö! Lite ungdomsböcker också förstås, dock.=)

Bokomaten.. sa...

Och hoppas du hittar till Hatchards. Så himla fint! Har massa londontips på bloggen här också förresten om du klickar på den etiketten i min lista.:) Bl a ett helt inlägg med länkar!=)

Nilmas Bokhylla sa...

Du har en utmaning att hämta hos mig :D