fredag 10 februari 2012

Festlig Fredag: Viernes Festivo!


Eller vad det nu kan tänkas heta på Spanska! Den här helgen verkar bli en helg i resväskans tecken. Massor och läsglada bokbloggare och andra åker på bokresa till en kursgård för att prata böcker, läsning, bloggande mm. JAG hoppas i alla fall på att få läsa massor av redogörelser och gärna få delta en smula via twitter istället. Ibland kan man resa virtuellt också. På söndag är det dock den här bokbloggarens tur att sätta sig på ett tåg för att dra till Sydamerika i två veckor på bröllopsfest och annat kul. Som det faller sig kommer Flicka och böckerna och jag eventuellt vara på Heathrow samtidigt så vi kanske kan köra en liten bloggträff på WHSmith!

Förutom att hänga på twitter och läsa bloggar är det packning som gäller. Dessutom har jag så himla mycket inlägg som ligger och väntar på publicering så ska schemalägga lite i helgen också. Var lugna, här kommer INTE att vara tyst i två veckor, snarare tvärt om! Dessutom tar jag Ipaden med mig så jag kan hålla lite koll från andra sidan också.

Den stora frågan är naturligtvis vad jag ska packa ner för läsning. Ett par pocketböcker tänker jag mig nog även om det enklaste förstås hade varit att bara läsa på paddan. Men batterier kan ta slut, solen gör göra det svårt och dessutom är jag så gammeldags att jag faktiskt gillar mina pocketböcker. Jag brukar vilja ha med mig lite tjockare böcker som jag vet att jag verkligen vill läsa när jag reser. Böcker som jag kan förknippa med minnet av en flygplats eller ett tåg. Älskar att läsa när jag reser. Troligtvis blir det något av följande:

Haruki Murakami: Fågeln som vrider upp världen (tjock och kommer ta en hel mån att läsa)

Sarah Waters: Ja, vilken som av böckerna i hyllan som jag ej läst. Har flera

Kate Morton: Den glömda trädgården (lutar åt den här, vill läsa men har inte blivit av och den är ju tjock så det förslår)

Andrew Taylor: Det blödande hjärtat (för att jag har två ex och kan lämna ett där om behövs)

Lennart Ramberg: Kyoto och fjärilarna (för jobbets skull)

Sofie Oksanen: Stalins kossor (halvtjock, vill läsa och hyllvärmare. Bock i alla rutor!)

Ja, det var min bokpackning. Vad hittar ni på i helgen? Ska ni också ut och resa? Ska ni på bokhelg? Vad packar ni mer er för böcker i så fall? De som ska vara hemma, vad hittar ni på? Och vad läser ni?

6 kommentarer:

Fru E sa...

Sydamerika?? Låter underbart! :-) Jag är mäkta avundsjuk. Trevlig resa (men vi hörs säkert fler gånger innan, men då har jag sagt det)!

Bokomaten sa...

Jajemen! klart vi hörs! Inte hunnit läsa några bloggar på två dagar men hoppas ta igen det.;) och hoppas framför allt höra om stora bokresan!!

Lingonhjärta sa...

Hurra för att det äntligen är dags!!! Hoppas du får en helt underbar resa och hinner läsa alla fantastiska böcker som du ska ta med. Själv förbereder jag min inför mitt nya jobb i bokbutik som jag börjar på måndag. Vissa tar semester när andra börjar jobba. Orättvist det där ;)
Trevligt resa!!

Bokomaten.. sa...

Men vad roligt!!! Du ska jobba i bokbutik!! Är det en ren bokhandel, el? Måste ta igen lite bloggläsande, du kanske har skrivit om det de senaste dagarna!?

Emmas Bokhylla sa...

Sydamerika?! Lovely, dit har jag alltid velat resa! Later fantastiskt, ser fram emot att hora allt om den! yummy!

Bokomaten.. sa...

Just nu är det mest höjdarsjuka men blir nog bättre.:)