onsdag 1 februari 2012

Tematrio - Olästa författare

Jag brukar inte hänga på Lyrans tematrios men den här veckan kände jag inspirationen rinna till så tänkte göra ett litet inlägg. En tematrio är alltså precis vad det låter som. En lista med tre författare, titlar el genrer på ett visst tema. Den här gången är det författare som vi gärna skulle vilja läsa men inte läst något av än! Naturligtvis finns det massor, man hinner ju bara så mycket, men här i alla fall tre av mina!

1. Sarah Waters
Ja, jag skäms att säga det men jag har faktiskt inte läst en enda bok av Sarah Waters trots att jag är helt övertygad om att det är böcker för mig. Med titlar som Främlingen i huset, Kyssa sammet och The night watch och intriger som gömmer stora vindpinade hus, mörka vatten och fuktig grå dimma måste man ju bara gilla, eller hur? Victoriana-porr.

2. Curtis Sittenfeld
Ännu en person som det faktiskt är pinsamt att erkänna att man aldrig läst. Inte en hel bok av i alla fall. Förlåt mig bokbloggare, jag vet att jag syndat. De står ju där hemma och ropar på mig, men det har hela tiden varit annat som kommit före!

3. Kate Morton
Lite samma sak här som med Sarah Waters. Jag köpte ”The distant hours” för ett år sedan och det jättelika tegelstenen står fortfarande och blänger på mig i hyllan bredvid ”The forgotten garden”. Jag som går igång på hemliga trädgårdar som andra går i gång på övergivna hus har faktiskt ingen ursäkt till varför jag inte läst åtminstone den senare.

Ja, det blev ju ett skaminlägg det här istället för ett längtinlägg.:) Fram med skampåle och skämskudde på en och samma gång och skärpning på mig! Om någon mot förmodan inte känner till Lyrans noblesser så surfa för all del in på hennes blogg och kika också. VÄL vär alla besök hon får!

4 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Ååååh så fina böcker som väntar på dig :) Men vet precis hur det är. Har en del sånna författare också. Sittenfeld bland annat. Vill läsa Prep men får liksom aldrig ändan ur!

Eli sa...

Det här visste du ju säkert redan men Sarah Waters måste du faktiskt läsa ;) Victorianaporr är bara förnamnet! Det är underbara, underbara böcker!

a-lo (the book pond) sa...

Åh ja, vi har nog alla våra olästa skämskort om man ska vara ärlig. Jag har t.ex. aldrig läst en enda rysk författare, inte Selma Lagerlöf (jo, Nils Holgersson i grundskolan, men minns ju ingenting) och säkert många fler som jag "borde" ha gjort.

Håller dock med Lingonhjärta och Eli, du har bra saker att se fram emot. Var inte så över och till mig över Prep som alla andra, men absolut läsvärd. Ficktjuven är den jag gillat bäst av Sarah Waters, Kyssa sammet tyckte jag däremot var rent dålig. Och den glömda trädgården måste du faktiskt läsa så länge du har Den hemliga trädgården i färskt minne; det finns många lite lustiga kopplingar dem emellan.

Bokomaten.. sa...

Ja, men jag veeeet ju att jag skulle gilla Sara Waters. Har tre pockets stående i bokhyllan där hemma som sagt. Bla både Kyssa sammet och Ficktjuven. Vet ju vilken jag börjar med i så fall..

Och Prep är ju just en sådan där lite aka-porr-bok smo jag verkligen är säker på att jag skulle gilla. Tur livet är långt.:)

Den hemliga trädgården har jag läste tre gånger så den är i ganska färskt minne alltid känns det som.:) Känner till och med för att läsa om igen snart. Ev får Den glömda trädgården dock förlja med på resa snart. En flygtur på ett dygn ska väl kunna knäcka den ändå.=)