tisdag 7 februari 2012

Hej bokkonsument: Bokomaten

Stringhyllan har gjort en liten enkät att fylla i för den hugade. Inte så ofta jag hoppar på sådant här, men den här gången hade jag en stund över så här kommer mina svar.

Senast lästa: Hetta av Ian McEwan Senast köpta bok: Två klassiker av Virgina Woolf, Vågorna och Mot Fyren.Senast lånade bok: Mitt klimatkatastrofala liv av Saci Lloyd

Senast fådda bok: Hmm.. Fick en fin hög av underbara Calliope, kan nämna Tistelblomman av Amanda Hellberg t ex, bland dem.

Favoritbokhandel: English Bookshop i Sverige, i världen Hatchards i London, tveklöst.

Favoritbibliotek: Mitt eget. Mitt lilla hjärtebarn. Gör mitt bästa för att ta hand om det.

Antal lånekort: Tre.

Använder som bokmärke: Allt jag kommer över. Ibland kul biljetter jag har i väskan. Ibland en avriven bit av en dagstidning.

Favoritfärg på bok: Har ingen betydelse. Bara det är fint.

Favoritmat/snack vid läsning: Smörgåsar.

Favoritdryck vid läsning: Stor, stor mugg med té.

Favoritställe att läsa på: Bussen egentligen. Om det inte är för trångt så får man massa lästid utan att bli störd.

På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: Tro det eller ej, men är precis mellan böcker.

Den här boken köper jag till en förälder: Johan Hakelius böcker ”Döda vita män” och ”Ladies”. Passar många och föräldrar är ju inte ett speciellt släkte liksom.

Den här boken köper jag till min bästa vän: Senast köpte jag Jonathan Troppers Sju jävligt långa dagar. Önskar min bästis lite skratt i den här fördömt mörka vintern. Bra bok också.

Den här boken köper jag till en partner: ”Fotografernas bästa bilder ... och hur de kom till” av Per Klason, kanske. En fotobok att inspireras av, maken gillar fotografering.

Favoritgenre: Period crime och spökhistorier.

Favoritformat: Storpocket. Underskattat format.

Författarfavorit: Muramaki, Woolf, Rowling, Christie, E M Forster, Plath m fl, m fl.

Den tjockaste bok jag läst: Ingen aning, faktiskt. Läser inte tjocka böcker så ofta. Förra året var det kanske Den hemliga historien av Donna Tartt. Kan vara en Harry Potter annars kanske?
Den tunnaste bok jag läst: Ännu svårare. Någonsin så är det ju säkert en bilderbok. Väntar på Tunisian girl som nog kan kvala in här också.

favoritljud när du läser: Gärna ganska tyst. Avslappnande musik, violiner eller piano. Spinnande katt hoppar ju gärna upp i toppen på favoritljud annars också och har definitivt inget emot det när jag läser heller.

Favorittidning: Lite förutsägbart att säga Vi Läser, men tror nog att det är det faktiskt.

Prenumererar på: Vi Läser, Amerikanska Allure, Svensk bokhandel, Biblioteksbladet, Allt om mat, Daisy beauty. Just nu i alla fall.

Favoritbokblogg: Läser ju massor varje dag. Har ingen given favorit. Gillar A-Lo på The Book Pond som skriver både om böcker och vardagsliv. Lingonhjärta är kul att läsa också då det är lite som en litterär resetidning. Läsentusiasm och Argentinakuriosa i samma påse.

Mitt bästa bokminne: Vet inte. Helt omöjligt att säga. El om man får vara väldigt vid i tolkning här så blir det väl första gången jag åkte till Florens och tänkte att jag såg samma utsikt som E M Forster måste sett när han skrev ”Ett rum med utsikt”. Att besöka Keats House i London var också svindlande. Och när man var liten har man ju massor av minnen. Att vara vaken en hel natt för att läsa Sofies värld t ex.

Senaste bokfyndet: Hittade Amagensett av Mark Mills i samma boklåda som boken nedan, 15 pix. Lagom.:)

Senaste impulsköpta bok: Mordet i Eiffeltornet av Claude Izner i en loppislådaEn bra bok att ge bort:

Bokgenre som jag undviker: BOATS (Based on a true story) fast läser biografier ibland.

Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Ger till mamma, byter bort på bloggträffar eller skänker till jobbets byteshylla.

Så här håller jag koll på vad jag läst: Bloggen, nästan uteslutande. Sparar rätt mycket dokument på jobbdatorn med anteckningar om det jag läst också så att jag lätt kan skriva ut när jag behöver läsa på inför ett bokprat.

Så här sorterar jag min bokhylla: Senast köpta och en hylla med låneböcker. Under det: oläst, läst men ej bloggat om och läst och bloggat om!

Nästa bok jag ska läsa: En död ängel av Åsa Schwarz till miljötemat på jobbet!

3 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Åh så fiiint :D Vad glad jag blir!! Och vilken mastodontenkät! Blev väldigt sugen på att göra den jag med nu :)

Vicky sa...

Jag har inget bättre för mig idag och fyller i enkäten jag med!

Bokomaten.. sa...

Ja, en riktig bautaenkät! Vore kul att läsa era också!