tisdag 14 februari 2012

Hållbar bokvecka!

Miljötänkandet i bokbranschen växer. Förra året så lanserade Bonniers pocket och Månpocket ”Klimatsmart pocket”. En ny, mer miljövänlig pocket. Med tanke på hur många pocket som trycks årligen skulle det bli en satsning som gällde miljoner böcker! En suverän idé, tycker jag, som man kan läsa mer om bl a här: http://www.bonnierpocket.se/Klimatsmartpocket/


Böcker återvinns som aldrig förr genom andrahandsbokhandlar och pappersåtervinning. Miljömärkning Sverige (Svanen) har startat ett bokuppror för att svanmärka fler böcker, något bl a Bokbörsen (andrahandsbokhandel på nätet) är med och stödjer.


Eftersom vi arbetar mycket med miljö just nu på skolan där jag jobbar så tänkte jag ha en egen klimatsmart vecka här på bloggen och tipsa om böcker som på ena eller andra sättet handlar om miljö. Jag insåg dock att jag läst tillräckligt för två veckor så vi kör på hela tiden jag är bortrest här tycker jag. Återvinning, miljökatastrofer, miljöaktivism. Naturligtvis blir det en koncentration på barn och ungdomsböcker eftersom det är det jag jobbar med, men om någon annan har lust att hänga på så tipsa på ni! Jag tänkte låta vecka 7 och 8 bli hållbara veckor helt enkelt! Nu kör vi!

Inga kommentarer: