fredag 17 februari 2012

Festlig fredag

Skickar en hälsning från södra delen av Amerika som fram till nu visat sig från sin kallaste och blötaste sida. Här öser det ner fortfarande men idag är det er av tropiskt regn än frysblock från himlen. Här finns lamadjur, papegojor, kolibrier mm, allt en bokmal kan önska sig, utom vilda katter, som vi bara träffat en.

Så här mitt i min miljövecka kan jag inte låta bli att tänka på hur annorlunda man tänker här dock. Bilarna är gamla och släpper ut massor med avgaser, maten man får in på restaurangen är i gigantiska portioner och otroligt mycket kött. Samtidigt som man har fantastisk natur rätt in på knuten. Höga berg, frukt, träd och annan grönska o regnskog förstås.

Här är det bara morgon än så länge fast dagen gått in på eftermiddag där hemma. Hoppas alla har roliga saker planerade för dagen och helgen. Här är det regnställ som gäller men i Sverige har jag hört att det snarare är skidställ, el? Det skulle ju bli vår medan vi var borta! Vad håller ni på med?:)

Jag ska på bröllop och tänker idag mest ta det lugnt och läsa bok. Regnar för mycket. Och vi har tagit in på ett lite bättre hotell med pool o lounge (till skillnad från tidigare som saknat värme) så gör mig inget att vara lite här. Jag läser Kafka på stranden av Murakami, vad läser ni? Och hittar ni på något roligt?

3 kommentarer:

Anakin - din hala vän i vårvintern sa...

Hurra! Du lever! :)

Här hemma är det nästan lite vår i luften - det tinar på dagen, fåglarna sjunger och på natten fryser allt och bildar livsfarliga isgator :)

Rekommenderar dig att hålla dig borta minst en vecka till!

Fast sen får du komma hem. Minsann.

Kram!

Fru E sa...

Härligt med Sydamerika! :-) Vilken lyxlirare du är! Hoppas du njuter!
PS. Captchan känns j***ligt svår numera?!

Emmas Bokhylla sa...

Ah, det later alldeles, alldeles underbart!