onsdag 14 december 2011

Vad är väl en bokhandel på nätet...?


Jag misstänker att många redan har eller kommer att beställa sina julklappar på nätet i år. I alla fall en del av dem. Jag blandar lite och köper både i den fysiska handeln och i nätshoppar. Om man tänker köpa böcker på nätet så kan det vara roligt att kolla in två andra bokhandlare istället för de två stora dominerande som man kanske normalt brukar sköta sina beställningar ifrån…

Fritz Ståhl kör en lite annorlunda approach med personliga boktips, författarporträtt och stöder dessutom läsprojektet ALEF som hjälper fattiga, mestadels kvinnor, i Togo och Benin att lära sig läsa. Köp en bok och ange koden ALEF i kassas så hjälper du också till att stödja projektet med en liten slant.

Billiga Boken är precis vad det låter som. Billiga böcker. De köper upp restlager och liknande och säljer till mycket billigare priser än många andra bokhandlare. Och det är absolut inte bara torra och tråkiga böcker som ingen vill läsa. Jag hittar massor med fynd här, främst barnböcker som ju kanske kan vara dyrt annars. En hel del Börja Läsa-böcker och bilderböcker, men även ungdomsböcker som Philip Reeves serie De vandrande städerna som går för vrakpriset 20 kronor styck. En riktigt fin utgåva av Skattkammarön och Nalle Puh finns också bland godbitarna.

Om man vill vara lite extra miljövänlig kan man ju shoppa begagnade böcker. Tänk på Bokbörsen. Där finns även böcker som kanske inte längre går att få tag i någon annanstans då de inte längre finns i tryck.

4 kommentarer:

Vicky sa...

Även jag har blandat - även om det blivit fler klappar i butik än vanligt i år. Tror jag är mer eller mindre klar nu iaf. Skönt :)

Bokomaten sa...

Jag har lite kvar att fixa, men har inte så många julklappar att köpa heller. Skulle gärna ge bort några till bara för att det är roligt att slå in paket.=) Till och med haft det som jobb ett tag. Slå in paket i butik. Roligt som bara den var det.=)

Lingonhjärta sa...

Uj! Billiga boken var verkligen ett namn som passar företaget. Jösses vad billiga böcker plus riktigt fina sådana :)

Bokomaten sa...

Eller hur! Jag går som sagt mest igång på barnbökerna, men dte fanns en del annat också.