fredag 2 december 2011

Festlig Fredag

Idag är ingen vanlig dag för idag är det den andra advent! I alla fall om man jobbar på en skola som sagt var. Här firar man på fredagar. Hej, vad det går undan. Jag kommer aldrig hinna läsa alla böcker jag hade ambition att läsa innan jul, haha, men strunt samma. Det viktigaste är att man har trevligt och mår bra i magen. Det där sistnämnda har jag försökt råda bot på hela veckan genom diverse bakprojekt, men inte fått till alls så mycket som jag tänkt där heller. Fattas lite för mycket ingredienser hemma så får nog bli ett storbesök i ica-butiken i helgen. Dessutom ska det stöpas ljus! Jo men, riktigt mycket julstämning ska vi nog kunna få till med stearin och vekar! Det har jag inte gjort sedan jag var barn så det ska bli jättekul! Dessutom är det hög tid att få till julkakan om den ska vara lagom och redo till julafton. Behöver ju stå några veckor och gärna matas med lite sherry eller konjak i omgångar… Kan jag inte åka till England så får jag väl fixa min anglofila jul själv…

Älskar julen! Har pratat julböcker med barnen på jobbet hela veckan (jo, lite tips kanske kommer här också eventuellt) och förutom julstök och ljus så tänkte Bokomaken och jag även ta en tur till Köpenhamn och en vända på julmarknad för att komma i riktig stämning. Så mycket läst blir det nog inte däremot. Får jag någon stund över så kommer jag nog mest trilla ihop och sova… Har just börjat läsa Dash & Lilys utmaningsbok som utspelar sig i New York under julhelgen. Än så länge verkar den väldigt lovande. Jag menar, inledningen utspelar sig i bokhandeln Strand, där boknörden Dash alltid hänger… Måste vara bra… Förutom den fortsätter jag parallell-läsa Dickens julsaga på min padda. Men den vill jag ha ljud till när jag läser så den funkar inte på bussen på morgonen.

Vad hittar ni på i helgen? Julbak? Julklappsshopping? Läser ni Tomtemaskinen eller bojkottar ni julen helt och hållet?


PS. Tack till Marias bokliv för bilden.

9 kommentarer:

Hermia sa...

Så mysigt det låter att fira jul och advent på jobbet, med kidsen! Köpenhamn låter inte helt fel det heller, det är länge sen jag var där nu.

Jag har festlig fredag hemma idag, ledig efter en vecka med lååånga arbetsdagar. Nattlinnet är fortfarande på, ljuset tänt, boken bredvid och solen strålar. I helgen väntar mer jobb, både på lördag och söndag, men dessutom julbord och kalas för en liten kompis som fyller 4 år. Jag tror inte han läser din blogg så jag törs avslöja att presenterna går i tema "Cars" (alltså filmen)...

Önskar dig en riktigt fin helg!

Bokomaten sa...

Härligt med en fredag hemma men tråkigt med en helg full av jobb... Jag har själv haft långa kvällar den här veckan med projekt på jobbet bl a så det ska faktiskt bli ruggigt skönt att få sova ut på morgonen i alla fall lite. Och ikväll kanske vi gör gemensam sak framför "På spåret"? Harför mig att även du brukade titta förra året.. Och förra veckan var dem ju i Florens! Jag kommer nog inte hinna ikväll, men då blir det svtplay.:)

Och nä, nog itne många 4-åringar som hänger här..;) Även om jag har en hel del barn och ungdomsböcker här fortfarande också. är ju trots allt det jag jobbar med så blir ju en del läst där med:)

Hermia sa...

Ja, På spåret! Den enda serien både maken och jag följer troget :) Florens tog jag på 10 p, du med antar jag..

Bilden, det glömde jag säga, är ju helbra!

Vicky sa...

Å vad mysigt med ljusstöpning. Det hade jag, min faster och hennes svärdotter som jultradition innan vi flyttade. Saknar.
I helgen blir det luciaövning, och sen kommer kompisar till barnen och invaderar huset när sambon reser bort. Hoppas det blir lite lästid och går någon bra deckare på tv. Typ.
Trevlig helg :)

Eli sa...

Jag får långväga besök av mina päron så det blir nog inte så mycket läst för mig heller, matlagning och julmarknad står på schemat.

Underbar bild by the way =)

Jenny B sa...

Så härligt att höra om dina bak-projekt! Jag har skaffat alla ingredienser till cake pops och hoppas att jag skall hinna rulla ihop några små godbitar imorgon. Ikväll skall jag på födelsedagskalas till en vän. Imorgon blir den stora bakdagen - ja, och så måste jag plugga till mina tentor i ryska som närmar sig...

Trevlig helg!

Evalinn sa...

Jag ser fram emot julen och ska nog till och med få upp en adventsstjärna imorgon, en vecka för sent! :-) Hoppas du får en riktigt bra helg!

Ann-Louise sa...

Trots att regnet bara har öst ner hela dagen i Göteborg lyckades jag få en liten gnutta julstämning hemma genom att göra apelsiner med nejlikor och baka juliga granolabars med pepparkakskrydda och ingefära.
God andra advent!

Bokomaten sa...

Hoppas allas julbak gått fint!=) Och att fler sofflag vann i På Spåret i fredags, även du hermia.:) Klart jag tog Florens på 10 förra fredagen. Var en riktigt superfredag då jag kunde nästan allt, hehe.